fbpx
VIDEO: iPhone 7 VS Galaxy S7 intr-un test de supravietuire subacvatica

VIDEO: iPhone 7 VS Galaxy S7 intr-un test de supravietuire subacvatica

iPhone 7 si 7 Plus sunt primele iPhone-uri lansate de Apple care integreaza o forma de protectie impotriva apei.

Potrivit Apple, noile sale iPhone-uri sunt certificate IP67, ceea ce inseamna ca sunt protejate impotriva prafului si protejate impotriva scufundarilor in apa pana la un metru adancime timp de 30 de minute.

Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge care au fost lansate anul acesta au o evaluare IP68, ceea ce inseamna ca atunci cand vine vorba despre rezistenta la apa, este buna pentru o adancime de pana la trei metri, iar scufundarea poate fi pentru perioade extinse de timp, ceea ce practic inseamna ca ar trebui sa fie mai bune la protectia impotriva apei fata de iPhone 7.

CITESTE SI:  Cateva adevaruri despre iPhone

Cu toate acestea, in mod interesant, un test recent a dovedit contrariul. In clipul video de mai jos alcatuit de EverythingApplePro, acestia le-au pus pe iPhone 7 si pe Galaxy S7 in apa la o adancime maxima de 10,7 metri si le-au lasat acolo pentru 5 minute.

CITESTE SI:  Apple: Construirea 3D Touch a fost incredibil de grea

Inainte de asta, ambele telefoane au fost scufundate in apa in test la adancimi mari si pentru perioade indelungate, iar ambele au supravietuit. Cu toate acestea, la 10,7 metri pentru 5 minute, atunci Galaxy S7 a murit.

Asta nu inseamna ca Galaxy S7 este un dispozitiv mai slab. De fapt, in testul de la 10,7 metri a trecut deasupra si peste evaluarea sa IP68.

CITESTE SI:  De ce slotul pentru carduri SD s-ar putea sa nu se intoarca pe MacBook Pro

Putem doar concluziona ca Apple a subestimat cu mult capabilitatile de rezistenta la apa ale lui iPhone 7, dar avand in vedere ca defectarea din cauza apei nu este acoperita de garantia sa, probabil nu ar trebui sa-i testezi limitele. Dar iPhone 7 a reusit sa-l invinga pe Galaxy S7 la acest capitol.