fbpx
iPhone 7 cu 2GB de RAM VS iPhone 7 Plus cu 3GB de RAM

VIDEO: iPhone 7 cu 2GB de RAM VS iPhone 7 Plus cu 3GB de RAM

Apple nu spune niciodata care este cantitatea de RAM pe care o adauga in dispozitivele sale mobile, dar acum se stie ca iPhone 7 Plus cu cei 3GB de RAM ai sai are cea mai multa memorie pe care a avut-o vreodata un smartphone Apple.

S-a confirmat ca iPhone 7 Plus are 3GB de RAM, un pas destul de mare inainte pentru Apple, avand in vedere ca anul trecut acestia au crescut RAM-ul lui 6s/6s Plus la 2GB.

CITESTE SI:  La ce anume va renunta Google din browserul Chrome pana in 2023

iPhone 7, pe de alta parte, continua sa pastreze acei 2GB de RAM, asa ca intrebarea este: Va exista o diferenta observabila in performanta?

Pe hartie si in teorie mai multa memorie este evident mai bine, dar ce se poate spune despre viata reala? Va fi acea diferenta dintre iPhone 7 si 7 Plus foarte evidenta?

Asta este ceea ce au incercat cei de la 9to5Mac sa afle cand au pus un iPhone 7 impotriva lui 7 Plus si au comparat cum se descurca ambele smartphone-uri la manevrarea taburilor multiple in Safari.

CITESTE SI:  Motivul pentru care unele caracteristici ale lui iPhone 8 ar putea fi dezactivate la lansare

In test, fiecare iPhone rula numai Safari si cu douazeci de taburi deschise cu aceleasi site-uri in aceeasi ordine.

Apoi, acestia s-au intors la fiecare tab pentru a vedea cat de mult le ia paginilor sa se reincarce, avand in vedere ca nu mai erau memorate in RAM, ceva cu care suntem siguri ca proprietarii de iPhone-uri si iPad-uri mai vechi sunt familiarizati atunci cand se ocupa cu taburi multiple.

CITESTE SI:  Laptopul Lenovo ThinkPad X1 Yoga 2019 e oficial. Specificatii si pret

Vestea buna este ca, potrivit testului lor, nu pare sa exista vreo diferenta sesizabila. Dupa cum indica 9to5Mac, acesta este departe de a fi un test stiintific si ar putea exista alte aplicatii care ar putea profita de RAM-ul suplimentar, dar in utilizarea de zi cu zi, presupunem ca nu si este doar o chestiune de preferinte si de buget.