fbpx

VIDEO: iPad Pro de 11 inci VS iPad Pro de 10,5 inci – care e mai performant

iPad Pro de 11 inci VS iPad Pro de 10,5 inci - care e mai performant

Noul iPad Pro de 11 inci din 2018 al Apple este o minune a ingineriei, vine cu un design nou fantastic si cu un cip atat de puternic incat e pe masura celor mai puternice laptopuri.

AppleInsider a analizat mai indeaproape performanta pentru a vedea daca noul model isi merita banii, sau daca ar fi mai rentabil sa cumperi dispozitivul iPad Pro de 10,5 inci din 2017 care are un pret mai mic.

Luna trecuta, Apple a dezvaluit noile sale tablete performante. Apple a schimbat designul tabletei pentru a avea un ecran cu margini subtiri.

CITESTE SI:  De ce are logica ca smartwatch-ul Apple Watch Series 6 sa fie dezvaluit in octombrie

Iar in cazul variantei noi mai mici, Apple a oferit un ecran mai mare pastrand dimensiunea lui iPad Pro la aproximativ aceeasi dimensiune, adica 11 inci.

Asadar, intrebarea este: cum se comporta noul iPad Pro de 11 inci impotriva predecesorului sau, modelul de 10,5 inci? Asta este ceea ce cei de la AppleInsider au incercat sa afle in clipul video de mai jos care compara performanta ambelor tablete.

Ei bine, este clar ca modelul de 11 inci al Apple este castigatorul in ceea ce priveste performanta, pentru simplul fapt ca depaseste intr-un mare fel predecesorul in scorurile benchmark.

CITESTE SI:  Numarul incredibil de casti AirPods care ar putea fi livrate de Apple in acest an

Dar benchmark-urile spun doar o singura parte a povestii, asa ca AppleInsider a incercat niste teste de performanta real-life, prin exportarea unui clip video 4K.

In testele lor, acestia au descoperit ca noului iPad Pro al Apple i-a luat numai 2 minute si 56 de secunde pentru a termina exportul. Modelului mai vechi de 10,5 inci mai putin performant i-a luat mai mult decat dublu, mai exact 6 minute si 10 secunde.

De asemenea, ei au testat cat timp dureaza editarea unor fisiere JPG. Noului iPad Pro al Apple de 11 inci i-a luat 2 minute si 33 de secunde, in timp ce predecesorului i-a luat 2 minute si 58 de secunde, asa ca diferenta nu este atat de evidenta.

CITESTE SI:  Ce ecran spectaculos nu vor avea smartphone-urile iPhone 12, conform unui zvon

Acestea fiind spuse, diferentele generale de performanta sunt uriase. Asa ca, daca doriti sa cumparati un iPad Pro de la Apple, probabil ar trebui sa investiti un pic mai multi bani in modelele mai noi care se uzeaza moral mai greu si raman performante mai mult timp.