fbpx
Intel isi reproiecteaza procesoarele pentru a imbunatati securitatea

VIDEO: Intel isi reproiecteaza procesoarele pentru a imbunatati securitatea

Producatorul de procesoare Intel a dezvaluit ca reproiecteaza si efectueaza modificari ale designului sau hardware pentru a se asigura ca procesoarele viitoare sunt protejate impotriva vulnerabilitatilor Meltdown si Spectre.

Intel si industria tehnologica au fost agitate din cauza defectului Spectre de securitate al procesoarelor care a fost descoperit anul trecut. Compania a lansat, de atunci, actualizari  pentru 100% din produsele sale lansate in ultimii cinci ani care necesita protectie impotriva acestei vulnerabilitati si va continua sa se ocupe de vulnerabilitatea Meltdown prin viitoare actualizari de software.

CITESTE SI:  Ce s-a intamplat in Malaezia din cauza unui incarcator neoficial de telefoane mobile

Intel priveste acum spre viitor si, in incercarea de a preveni aparitia unor astfel de vulnerabilitati in viitor, compania isi reproiecteaza procesoarele pentru o securitate imbunatatita.

CEO-ul Intel, Brian Krsanich, a declarat ca compania efectueaza schimbari de securitate in designul sau hardware, pentru a impiedica problemele sa mai apara in viitor. Compania a reproiectat parti ale procesorului pentru a introduce noi niveluri de protectie impotriva Spectre.

CITESTE SI:  Ce aplicatie ilegala a ramas mult timp pe App Store

Krzanich spune ca ne putem gandi la aceasta partitionare ca la niste pereti de protectie suplimentari intre aplicatii si nivelurile de privilegii ale utilizatorilor pentru a opri raufacatorii.

Aceste modificari de securitate vor fi implementate la cipurile Intel de generatie urmatoare Xeon si 8th Generation Core care vor fi livrate in a doua jumatate a acestui an. “Pe masura ce aducem aceste produse noi pe piata, asigurarea ca acestea ofera imbunatatirile de performanta pe care le asteapta oamenii de la noi este critica. Scopul nostru este sa oferim nu numai performanta cea mai buna, ci si cea mai buna securitate”, a spus el. Cei care au dispozitive cu procesoare Intel existente vor continua sa se bazeze pe actualizarile de software pentru protectie.

CITESTE SI:  Ce le cere OnePlus utilizatorilor sai legat de OxygenOS