VIDEO: iMac Pro de 14.000 de dolari VS un iMac de varf – care e mai rapid

iMac Pro de 14.000 de dolari VS un iMac de varf - care e mai rapid

Dupa ani de ignorare a utilizatorilor profesionisti – un grup care consta in mare parte din dezvoltatori loiali si profesionisti in creatie – Apple pare in sfarsit ca este dornica sa le ofere acestora ceea ce au nevoie, adica un iMac Pro performant.

In 2017, Apple a anuntat iMac Pro rapid care este un calculator proiectat pentru profesionistii care doresc sa economiseasca mai mult spatiu de lucru. Desi designul sau all-in-one ajuta la economisirea spatiului, nu prea economiseste bani, pentru ca un iMac Pro pe deplin echipat are un pret de pana la 14.000 de dolari. Oare merita?

CITESTE SI:  VIDEO: Stabilizarea imaginii a lui Samsung Galaxy Note 8 invinge restul smartphone-urilor

Asta este ceea ce producatorul de film si YouTuber-ul Parker Walbeck incearca sa afle in clipul video de mai jos. Acesta compara un iMac Pro rapid cu pret de 14.000 de dolari cu un iMac obisnuit care are un pret de 6000 de dolari.

Prin comparatie, cel obisnuit pare mai ieftin, dar in mod clar suma de 6000 de dolari pentru un calculator desktop este foarte mare. Ei bine, ambele calculatoare sunt dotate cu hardware diferit, iMac Pro rapid de 14.000 de dolari avand de doua ori mai mult RAM, de doua ori mai mult spatiu de stocare si o placa grafica cu de doua ori mai mult VRAM.

CITESTE SI:  Filmul Minecraft va fi lansat pe data de 24 mai 2019

De asemenea, ele folosesc procesoare diferite, modele diferite de placi grafice, iar vitezele RAM sunt diferite, dar intrebarea este daca merita diferenta de 8000 de dolari.

Atentie: iMac Pro de 14.000 de dolari este foarte clar castigatorul in ceea ce priveste performanta, iar testarea lui Walbeck arata practic ca iMac Pro este de aproximativ doua ori mai rapid decat cel obisnuit.

CITESTE SI:  Adobe Flash va muri in sfarsit in 2020

Pentru cei care lucreaza in industria filmelor si au nevoie sa proceseze fisiere de dimensiuni mari, aceasta este o diferenta enorma si este ca si cum ar trebui sa astepte 30 de minute fata de o ora. In orice caz, daca aveti cinci minute la dispozitie, ar trebui sa urmariti clipul video de mai jos pentru a afla mai multe detalii.