fbpx

VIDEO: Guvernul din Malaezia blocheaza accesul tarii la magazinul Steam

Guvernul din Malaezia blocheaza accesul tarii la magazinul Steam

Jocurile video, cum ar fi cele din magazinul online Steam, pot fi controversate prin natura lor, iar unii pot spune ca acestea sunt pura fictiune sau libertate de creatie, dar asta nu inseamna ca acestea nu intra in conflict cu guvernele din diverse tari.

De exemplu, in China, Blizzard trebuie sa efectueze anumite schimbari jocurilor precum World of Warcraft. Acestea fiind spuse, in Malaezia, se pare ca Comisia Malaeza de Comunicatii si Multimedia (MCMC) a decis sa blocheze intreg accesul Malaeziei la magazinul Steam al Valve ca urmare a refuzului companiei de a inlatura un joc video de lupte controversat care implica personalitati religioase.

CITESTE SI:  Se vehiculeaza doua smartphone-uri Nokia Android pentru piata chineza

Jocul in cauza, Fight of Gods, este un joc de lupte din magazinul Steam destul de standard, cu exceptia faptului ca implica personalitati religioase care variaza de la Iisus la Odin, iar acestia se iau la bataie unii cu altii.

Intr-o stire de agentia nationala de stiri a Malaeziei, BERNAMA, aflam ca Salleh Said Keruak, ministrul pentru Comunicatii si Multimedia al Malaeziei, a spus ca s-a procedat la blocarea accesului Malaeziei la magazinul Steam pentru a ajuta la mentinerea solidaritatii si a armoniei intre oamenii din tara care au credinte diferite.

CITESTE SI:  Ce se recomanda pentru a nu fi electrocutat de castile telefonului, cum a patit un tanar

“Aceasta actiune este necesara pentru a-i proteja pe utilizatori si pentru a preveni incidente. Sa asiguram solidaritatea, armonia si bunastarea oamenilor multi-rasiali si multi-religiosi din tara sunt principalele obiective ale guvernului. Guvernul nu se va da in laturi de la nimic daca un lucru pericliteaza aceste obiective”.

Publisher-ul jocului, PQube, a declarat de atunci ca nu au primit niciun mesaj de la guvernul din Malaezia cu privire la Fight of Gods, dar se pare ca nu contesta decizia lor de a bloca accesul la magazinul Steam.

CITESTE SI:  Statele Unite finanteaza giganti in tehnologie in eforturile de a construi supercomputere de urmatoare generatie

“Suntem dezamagiti ca o astfel de libertate de alegere nu este oferita tuturor si din cauza faptului ca jocul a fost scos de la vanzare din Malaezia si ca nu am primit niciun mesaj care sa ne spuna motivele. In orice caz, respectam orice decizie sau cenzura impusa in orice teritoriu”.