fbpx

VIDEO: Google Play Protect va duce la dispozitive Android mai sigure

Google Play Protect va duce la dispozitive Android mai sigure

Stim ca Google are implementate cateva masuri de securitate pentru Google Play Store pentru a ajuta la prevenirea incarcarii aplicatiilor Android malitioase. Nu este un sistem perfect, avand in vedere ca din cand in cand unele aplicatii malitioase patrund, dar in ceea mai mare parte este destul de securizat si este in general un loc sigur de unde poti descarca aplicatii Android.

Cu toate acestea, la Google I/O 2017, compania a anuntat o alta initiativa, Google Play Protect. Acesta este un sistem in care, de fiecare data cand aplicatiile Android sunt adaugate in Play Store, compania le va scana pentru a vedea daca exista vreun cod malitios in interiorul lor si chiar va dezactiva aplicatiile Android despre care se crede ca au potentialul de a face rau smartphone-urilor pe care sunt instalate.

CITESTE SI:  De ce Mac-uri din intreaga lume n-au reusit sa lanseze aplicatii terte
CITESTE SI:  Google va aduce Google Assistant pe telefoane simple

Play Protect va putea, de asemenea, sa scaneze dispozitivul utilizatorului si sa-i ajute pe utilizatori sa dezinstaleze aplicatiile Android nedorite de pe smartphone-urile lor, iar compania se va intoarce de asemenea la folosirea machine learning pentru a putea afla comportamentul unei aplicatii si a o putea culege cand lucrurile nu decurg cum este si firesc.

Play Protect va veni de asemenea cu o caracteristica Find My Device care ii ajuta pe utilizatori sa localizeze smartphone-urile Android pierdute/disparute si chiar le va permite utilizatorilor sa-si blocheze sau sa-si stearga de la distanta dispozitivul in cazul in care si-l pierd.

CITESTE SI:  Asistentul virtual Alexa va fi disponibil in curand pentru toate smartphone-urile Android

Potrivit Google, acestia se asteapta ca aceste noi caracteristici vor fi lansate in saptamanile care urmeaza, asa ca intra pe site-ul Google daca vrei sa afli mai multe despre asta.