fbpx
Google arata imbunatatirile browserului Chrome in durata de viata a bateriei

VIDEO: Google arata imbunatatirile browserului Chrome in durata de viata a bateriei

La fel cum browserul Internet Explorer al Microsoft a fost criticat pentru functionalitate, asa a fost criticat si Google Chrome pentru faptul ca este lent si foloseste multa baterie pe laptopuri.

Cu toate acestea, compania a facut niste pasi destul de mari de-a lungul anilor in incercarea de a imbunatati durata de viata a bateriei.

Astfel incat Google a publicat o postare pe blog si a lansat un clip video care arata cat de mult a evoluat Google Chrome in ceea ce priveste eficienta energetica a bateriei.

CITESTE SI:  Ce pret are tableta Samsung Galaxy Book 2 anuntata oficial

In clipul video, este aratat Google Chrome 53 care are o autonomie imbunatatita a bateriei fata de Chrome 46 de acum un an.

Potrivit Google, acestia sustin ca ultima versiune a browserului va fi capabila sa redea clipuri video de pe site-uri precum Vimeo inca doua ore si 12 minute fata de versiunea de anul trecut.

Cu toate acestea, avand in vedere ca utilizatorii folosesc browserul Chrome la mai multe in afara de urmarit clipuri video, Google se lauda de asemenea ca navigarea pe web este de asemenea mai eficienta din punct de vedere energetic, cum ar fi pe Mac unde browserul foloseste cu 33% mai putina energie din baterie.

CITESTE SI:  VIDEO: Aplicatia YouTube Go se lanseaza in peste 130 de tari

“Ca sa dam un exemplu, Chrome pentru Mac foloseste acum cu 33% mai putina energie pentru orice, de la clipuri video si imagini la simpla derulare in pagina. Indiferent daca iti planuiesti vacanta sau vrei sa-ti duci munca la bun sfarsit, primesti acum mai mult timp de navigare la o singura incarcare a bateriei”.

CITESTE SI:  Sistemul de operare desktop capabil sa ruleze aplicatii de iPhone si iPad

La urma urmei, daca browserul este sau nu browserul potrivit pentru tine depinde de preferinta ta personala, dar daca esti un utilizator avid de Google Chrome, presupunem ca acest update evidentiaza cat de mult a evoluat browserul de-a lungul anilor, in ceea ce priveste autonomia bateriei.