fbpx

VIDEO: Fii pregatit sa folosesti acest spray pentru a pulveriza controale touch pe orice suprafata

Fii pregatit sa folosesti acest spray pentru a pulveriza controale touch pe orice suprafata

Pana in acest moment, cam toate suprafetele touch sensibile la atingere pe care le-am intalnit au fost in mare parte ecrane, cum ar fi displayurile de pe smartphone-urile noastre, tabletele si asa mai departe.

Desigur, exista alte inventii care folosesc lasere si proiectoare, dar se pare ca acele inventii ar putea fi depasite multumita muncii efectuate de cercetatorii de la Carnegie Mellon University.

Future Interfaces Group al universitatii a prezentat recent cel mai nou proiect de cercetare al lor pe care acestia il numesc Electrick. Acesta este in esenta un spray care, atunci cand este pulverizat pe orice suprafata, o poate transforma intr-o suprafata touch sensibila la atingere.

CITESTE SI:  Cum replica China in privinta vanzarii TikTok in SUA

Acest lucru inseamna ca poti pulveriza spray ul pe tot felul de obiecte si pe orice suprafata, pana si pe peretii casei tale, si sa creezi o suprafata touch sensibila la atingere cu care poti interactiona.

In clipul video de mai jos, grupul demonstreaza cum poti folosi spray-ul pentru a pulveriza peste orice obiect si pe orice suprafata, cum ar fi o chitara, si sa-i oferi controale touch care sunt determinate de o aplicatie.

CITESTE SI:  Ce pret are noua boxa Bluetooth cu aspect vintage a Fender

Acest lucru inseamna ca, in viitor, amplasarile manerului de volum al chitarei, bratului tremol si asa mai departe s-ar putea sa nu mai fie fixe si ar putea fi ajustate dupa cum doreste cantaretul.

A fost prezentat un alt exemplu in care volanul unei masini a fost pulverizat cu un spray cu vopsea carbon si, cu electrozii atasati, a transformat volanul intr-un gigant dispozitiv touch pe care utilizatorii il pot folosi pentru a interactiona cu aplicatiile de bord ale masinii.

CITESTE SI:  Noi specificatii despre Samsung Galaxy S6 Active

Ramane de vazut cand vom vedea spray-ul Electrick touch fiind folosit in lumea reala, dar cercetatorii spun ca ne aflam la o distanta de cel putin un an de comercializarea acestui produs care transforma orice supratata intr-una touch.