fbpx
Este oficial Google anunta Android 8.0 Oreo, iar acesta se va lansa in curand pentru dispozitive

VIDEO: Este oficial: Google anunta Android 8.0 Oreo, iar acesta se va lansa in curand pentru dispozitive

In mod nesurprinzator, Google a dezvaluit ca urmatoarea versiune majora a sistemului de operare Android, versiunea 8.0, va fi denumita Oreo. Numele a fost dezvaluit ieri, in timpul unui live stream de dupa eclipsa solara.

Google a promovat ca vor anunta urmatoarea versiune majora a sistemului de operare in ziua eclipsei solare, iar o imagine publicata acum cateva zile parea sa confirme ca urmatoarea versiune va fi cunoscuta drept Oreo.

Pentru cei care se intreaba care-i treaba cu aceasta versiune, asteptarea a luat sfarsit, avand in vedere ca Google a dezvaluit oficial sistemul de operare Android 8.0 Oreo.

CITESTE SI:  Cand ar putea sosi primul iPad 5G al Apple

Practic, aceasta nu este prima data cand sistemul de operare al Google a primit un nume dupa un brand, pentru ca s-a mai intamplat si in cazul 4.4 KitKat si presupunem ca, in cazul Oreo, a existat o credinta populara in comunitatea Android cum ca acesta va fi intr-adevar numele viitoarei versiuni Android.

Anuntul companiei Google confirma ca update-ul este disponibil prin Android Open Source Project si se asteapta ca un update OTA pentru 8.0 Oreo va fi lansat pentru dispozitivele Google Pixel si Google Nexus in viitorul apropiat.

CITESTE SI:  De ce Twitch reduce preturile abonamentelor

Update-ul este in prezent in testare de catre operatorii de telefonie mobila. Cat despre momentul cand dispozitivul tau va primi update-ul, acest lucru depinde de producatorul dispozitivului tau.

Cu toate acestea, putem spune ca daca ai cumparat dispozitivul in acest an, exista mari sanse ca acesta va primi update-ul la Android 8.0 Oreo, mai ales daca este vorba despre un dispozitive de varf precum Samsung Galaxy S8/S8+, HTC U11, LG G6 si asa mai departe.

CITESTE SI:  E surprinzator de ieftin acest smartphone HTC echipat pentru monede virtuale

Anuntul de ieri nu dezvaluie nimic din ceea ce noi nu stim deja. Android 8.0 Oreo a fost practic in preview pentru dezvoltatori in ultimele luni, iar anuntul de ieri practic a confirmat numele si numarul versiunii.