fbpx

VIDEO: EA are un sistem AI care a invatat singur sa joace jocul Battlefield 1

EA are un sistem AI care a invatat singur sa joace jocul Battlefield 1

Ramane de vazut daca se va intampla sau nu, dar una dintre temerile din spatele dezvoltarii inteligentei artificiale (AI) este ca intr-o zi aceasta ar putea deveni constienta de sine si sa se rascoale impotriva omenirii, la fel ca in filmul Terminator al lui James Cameron.

Acum se pare ca EA ar putea sa ajute la indeplinirea acestui viitor, pentru ca a creat un sistem AI cu auto-invatare care a invatat practic singur sa joace jocul Battlefield 1.

Da, acum exista un sistem AI care stie cum sa traga si sa creeze planuri. Lasand gluma la o parte, acest sistem AI a fost creat in Departamentul pentru Cautarea Experientelor Extraordinare (SEED), iar o echipa de la EA a fost creata pentru a explora divertismentul interactiv.

CITESTE SI:  Cum e folosita AI pentru ca tratamentul pentru cancer pe creier sa fie mai putin agresiv

Potrivit directorului tehnic al SEED, Magnus Nordin, acest lucru a fost inspirat de un sistem cu inteligenta artificiala creat de compania DeepMind a Alphabet care a invatat singur cum sa joace jocuri vechi Atari, iar Magnus Nordin s-a intrebat daca sistemul AI ar putea fi suficient de inteligent pentru a invata singur cum sa joace un joc mai modern si mai complex, cum ar fi jocul Battlefield.

CITESTE SI:  VIDEO: iPhone 5s castiga un loc la Muzeul Academiei de Arte si Stiinte Cinematografice

Potrivit lui Magnus Nordin de la EA, testele AI pentru jocul Battlefield 1 au decurs destul de bine. “Am efectuat playtest-uri, punand agenti AI impotriva jucatorilor umani intr-un mod simplificat, limitat la arme”.

Desi jucatorii umani au depasit performantele agentilor, nu a fost o victorie usoara. Agentul este destul de competent la jucat jocul Battlefield 1 si a invatat singur sa-si schimbe comportamentul in functie de anumiti factori declansatori, cum ar fi scaderea munitiei sau a vietii.

De asemenea, se pare ca unii dintre participantii la teste au cerut ca sistemul cu inteligenta artificiala al EA sa fie marcat astfel incat sa se poata distinge in mod corespunzator, ceea ce Magnus Nordin de la EA ia drept dovada a bunei performante pana in punctul in care ar putea fi confundat cu jucatorii umani la jocul Battlefield.

CITESTE SI:  Pretul noului Echo Show care vine cu ceva in premiera pentru ecranele inteligente Amazon

EA nu este prima companie care foloseste jocuri pentru a testa AI. Acum cativa ani in urma, DeepMind a lucrat cu Blizzard pentru a vedea daca un sistem cu inteligenta artificiala ar putea invata singur cum sa joace StarCraft 2.