fbpx

VIDEO: E incredibil cum se poate misca acum un robot Boston Dynamics

E incredibil cum se poate misca acum un robot Boston Dynamics

Boston Dynamics si-a invatat un robot mai vechi niste chestii noi. Este vorba despre Atlas cu doua picioare. Nivelul la care a ajuns Atlas este foarte impresionant, avand in vedere ca Atlas cantareste 150 de kilograme si ca abia putea merge in 2013 cand prototipul a fost dezvoltat pentru prima data.

Cei de la Boston Dynamics au realizat progrese uriase cu robotii lor. In trecut, am vazut roboti cu patru picioare care pot alerga, sari si traversa terenurile stancoase.

CITESTE SI:  Ce prototip ciudat de iPhone ar avea Apple

De asemenea, acei oameni de la Boston Dynamics  au creat si unii umanoizi care pot merge pe doua picioare, cum ar fi Atlas. Acum se pare ca acesta a reusit sa invete cateva chestii noi.

In cea mai recenta imbunatatire a Atlas, cei de la Boston Dynamics au reusit sa-l invete cateva noi abilitati, adica acum poate executa miscari de gimnastica.

Va putea sta in maini, sa se rostogoleasca pe maini si pe picioare si sa se rasuceasca in timp ce sare, toate astea mentinandu-si echilibrul. Oamenilor le-ar fi greu sa execute aceste miscari fara ore de antrenament.

CITESTE SI:  SanDisk dezvaluie primul card SD de 1TB din lume

Conform Boston Dynamics, “In primul rand, un algoritm de optimizare transforma descrierile de nivel inalt ale fiecarei miscari in miscari de referinta realizabile dinamic. Apoi, Atlas urmareste miscarile folosind un controler predictiv de modele care ii permite robotului sa treaca de la o componenta a miscarii la alta”.

CITESTE SI:  VIDEO: Un presupus iPhone 7s Plus este comparat cu iPhone 8

Desi nu e clar daca vom avea nevoie vreodata de un robot care poate sta in maini, aceasta demonstratie arata cat de flexibili au devenit robotii.

Aceasta noua flexibilitate ar putea duce in cele din urma la mai multe tipuri de roboti in viitor. Intre timp, daca ai un minut la dispozitie, urmareste noul dispozitiv Atlas al Boston Dynamics in clipul video de mai jos.

Facebook