fbpx

VIDEO: Doua fete au reusit cu succes sa lanseze un balon pana la marginea spatiului

Doua fete au reusit cu succes sa lanseze un balon pana la marginea spatiului

Copiii din ziua de azi devin mai inovatori ca niciodata. Nu cu mult timp in urma, am precizat ca un tanar a creat, se pare, un motor de cautare mai precis decat cel al Google, iar acum, potrivit unei noi stiri, doua fete din Seattle au lansat cu succes un balon pana la marginea spatiului.

Fetele, pe nume Kimberly si Rebecca Yeung, si-au construit propria naveta spatiala din lemn si manere rupte de arc, fiind de fapt un balon.

CITESTE SI:  De ce Microsoft a anuntat sosirea lui Windows 1.0

In ciuda naturii substituite a navetei lor spatiale, s-a reusit cumva sa se ajunga la marginea spatiului, ajungand de doua ori mai sus decat un avion comercial, multumita unui balon meteorologic care a fost umplut cu heliu si a unui computer de zbor care le-a ajutat sa-si monitorizeze creatia.

Ceea ce a fost si mai impresionant a fost ca cele doua fete au probe video care le dovedesc mica aventura cu balonul la marginea spatiului, dupa cum poti vedea in clipul video de mai jos.

CITESTE SI:  Camera lui iPhone X obtine un scor de 97 pe DxOMark

Naveta spatiala a reusit sa calatoreasca pana la altitudinea de 23 774 de metri, cand balonul meteorologic a fost lansat, si a aterizat la o distanta de aproximativ 80,4 kilometri de locul initial de lansare.

Potrivit Rebeccai, “In mod surprinzator, curba este aproape la fel. Se curbeaza in jos, se curbeaza inapoi, izbucneste si se curbeaza in jos din nou. Diferenta este ca am calculat gresit greutatea incarcaturii, asa ca rata noastra de ascensiune a fost gresita, iar calculele de predictie au aratat balonul la o viteza de inaintare mai mare decat a fost in realitate, facandu-l sa aiba o curbura mai mare decat ar trebui sa aiba”.

CITESTE SI:  VIDEO: Huawei Mate 10 Pro VS iPhone X VS Samsung Galaxy Note 8 intr-un test de viteza

Cele doua fete au alcatuit de asemenea o lista de lucruri pe care acestea le-au invatat din aceasta experienta cu balonul lansat la marginea spatiului, asa ca cine stie unde va sfarsi naveta lor spatiala de noua generatie.