fbpx

VIDEO: Displayurile de inlocuire pentru smartphone-uri ti-ar putea hack-ui telefonul

Displayurile de inlocuire pentru smartphone-uri ti-ar putea hack-ui telefonul

Exista diverse motive pentru care este o idee buna sa optezi pentru centrele oficiale de reparatii pentru smartphone-uri. De exemplu, centrele oficiale de reparatii tind sa foloseasca piese de smartphone oficiale, ceea ce inseamna ca este mai mult sau mai putin probabil ca acestea vor functiona.

De asemenea, acestea vin cu garantie oficiala, asa ca in cazul in care ceva nu merge cum trebuie, cei de acolo stiu cum sa procedeze sau cel putin pot oferi o inlocuire.

CITESTE SI:  Japonia vrea sa lanseze nave cargo de marfa care pot naviga de unele singure

Mai mult, se pare ca daca alegi un centru oficial de reparatii, nu mai trebuie sa te ingrijorezi in legatura cu hack-uirea smartphone-ului tau. Intr-un studiu efectuat  de cercetatorii de la Universitatea Ben-Gurion din Negev, aflam ca acestia ne avertizeaza in legatura cu apelarea la centre terte de reparatii pentru smartphone-uri care ar putea duce la posibilitatea ca dispozitivele tale sa fie hack-uite de la o procedura relativ simpla de inlocuire a unui display crapat.

CITESTE SI:  Caldura generata de generarea Bitcoin este folosita la cultivarea alimentelor

Practic, aceste centre ar putea integra un cip malitios in displayul touchscreen care sa inregistreze textul introdus pe tastatura si chiar sa-i directioneze pe utilizatori catre site-uri de phishing.

Cercetatorii au testat cu succes aceasta forma de hack folosind smartphone-ul Nexus 6P si dispozitivele LG G Pad 7.0. Ceea ce este inspaimantator este faptul ca aceste displayuri de smartphone pot fi aranjate pentru a arata ca cele reale, ceea ce inseamna ca centrele terte de reparatii s-ar putea sa nu poata sti ca displayurile noi montate contin cipul malitios, iar o incarcatura trimisa centrelor oficiale ar putea fi de asemenea infectata.

CITESTE SI:  CEO: Taxiurile zburatoare ale Uber ar putea fi lansate in urmatorii 5 - 10 ani

De asemenea, din cauza faptului ca acest hack cu ajutorul displayurilor este unul fara fisiere, aplicatiile de securitate care scaneaza smartphone-ul nu vor putea sa detecteze nimic care sa fie in neregula.