VIDEO: De ce realizare importanta a fost in stare sonda Voyager 2 a NASA

De ce realizare importanta a fost in stare sonda Voyager 2 a NASA

Sonda Voyager 2 a NASA a realizat ceva extrem de important, iar oficialii proiectului au sperante mari ca aceasta sonda si cea geamana vor continua sa functioneze inca un deceniu de acum incolo. Agentia spatiala NASA din Statele Unite a anuntat ca sonda Voyager 2 a trecut de heliosfera.

NASA a confirmat o realizare impresionanta in luna decembrie a anului trecut. Agentia spatiala a confirmat ca un obiect creat de om a ajuns in spatiul dintre stele pentru a doua oara in istorie.

CITESTE SI:  De ce vrea Apple 1 miliard de dolari de la Samsung

Voyager 2 a NASA a ajuns in spatiul interstelar dupa ce a iesit din heliosfera – bula de plasma creata de Soare care acopera cea mai mare parte din sistemul nostru solar.

Asa cum am mentionat anterior, acesta este cel de-al doilea obiect realizat de om care a reusit asa ceva. Voyager 1 a fost prima sonda care a reusit sa ajunga in spatiul interstelar, in 2012.

Voyager 2 i-a calcat pe urme, iar acum se afla la o distanta de peste 17 miliarde de kilometri de Pamant. Membrii echipei de la NASA au verificat datele de la patru instrumente de bord pentru a fi siguri ca sonda a ajuns in spatiul interstelar.

CITESTE SI:  Gestul Apple pentru tanara al carei iPhone 6 a luat foc

Voyager 2 are un instrument care poate oferi observatii asupra spatiului interstelar. Operatorii misiunii de la NASA inca pot comunica cu echipamentul din spatiu, dar, din cauza distantei uriase, informatia are nevoie de 16,5 ore pentru a ajunge pe Pamant.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Qualcomm incearca sa interzica vanzarea iPhone-urilor in Statele Unite

Chiar daca informatiile circula cu viteza luminii. “Cred ca suntem cu totii fericiti si usurati ca ambele sonde au functionat suficient de mult timp pentru a depasi aceasta etapa”, spune managerul de proiect Suzanne Dodd al Voyager de la NASA. Aceasta a adaugat ca “acum asteptam sa vedem ce vom putea afla de la ambele sonde care au trecut de heliosfera”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *