VIDEO: De ce iOS 12 permite ca Face ID sa suporte doua fete diferite

De ce iOS 12 permite ca Face ID sa suporte doua fete diferite

Tehnologia Face ID a fost o bucurie absoluta atunci cand a fost lansata cu iPhone X. Aceasta tehnologie este rapida, fara probleme si, cel mai important, extrem de sigura – o imbunatatire majora fata de sistemul Touch ID de pe iPhone 8, iPad si MacBook Pro. Una dintre slabiciunile sale este faptul ca utilizatorii pot configura o singura fata (pe a lor).

Spre deosebire de Touch ID cu care utilizatorii puteau inregistra mai multe amprente si chiar amprente ale altor utilizatori, tehnologia Face ID nu a fost proiectata in acest fel.

Chiar Apple a sustinut ca Face ID nu a fost proiectata sa suporte mai multe fete, probabil din motive de securitate. Cu toate acestea, se pare ca viitorul update iOS 12 pentru iPhone X va schimba asta.

CITESTE SI:  Demontarea lui Samsung Galaxy Note Fan Edition dezvaluie maruntaie identice cu catastrofa de smartphone de anul trecut

Desi nu a fost mentionat de Apple in timpul prezentarii, se pare ca utilizatorii de iPhone X care au descarcat versiunea beta au descoperit aceasta noua caracteristica. De asemenea, AppleInsider a confirmat ca functioneaza si ca in iOS 12 exista o setare care permite utilizatorilor de iPhone X sa adauge o alta fata in Face ID.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca asta nu inseamna ca Apple a cedat cererilor utilizatorilor sai, ci mai degraba acest lucru a fost conceput pentru ca utilizatorii sa poata oferi o fata alternativa, astfel incat Face ID sa-i poata recunoaste.

CITESTE SI:  Ce asistent virtual lanseaza Bank of America

Dupa cum subliniaza AppleInsider, utilizatorii de iPhone X cu ochelari cu dioptrii mari s-ar putea sa se confrunte cu probleme cu Face ID, pentru ca lentilele lor ar putea distorsiona laserul emis de camera TrueDepth.

Permitand utilizatorilor de iPhone X sa ofere o fata alternativa pentru Face ID, acest lucru ar trebui sa contribuie la rezolvarea problemei. Acest lucru a fost testat si s-a observat ca functioneaza cu fete complet diferite si, de asemenea, cand sexele nu sunt aceleasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *