fbpx
De ce deblocarea faciala a lui OnePlus 6 pacalita de o imagine imprimata

VIDEO: De ce deblocarea faciala a lui OnePlus 6 e pacalita de o imagine imprimata

Deblocarea faciala nu este chiar o caracteristica noua pe OnePlus 6, avand in vedere faptul ca compania i-a permis deja lui OnePlus 5T sa efectueze acelasi lucru.

Cu toate acestea, deoarece dispozitivul cu deblocare faciala nu avea perceptie de adancime sau cartografiere 3D a fetei, acesta pur si simplu folosea camera frontala pentru a recunoaste fata utilizatorului.

OnePlus nu a adaugat acele componente pentru recunoastere faciala nici la OnePlus 6, acest smartphone bazandu-se de asemenea numai pe camera frontala pentru deblocarea faciala. Asta inseamna ca sistemul nu este la fel de sigur ca cele pe care le gasesti pe alte dispozitive, iar cineva a demonstrat asta deblocand un OnePlus 6 cu o imagine imprimata cu fata proprietarului.

CITESTE SI:  Cum ar reusi NVIDIA sa devina un jucator important in procesoare

Utilizatorul de Twitter – @rikvduijn – a vrut sa vada de ce ar fi nevoie pentru a pacali sistemul de recunoastere faciala de pe OnePlus 6. Asa ca acesta a dat dispozitivul blocat unui amic care a imprimat o imagine a fetei sale.

Telefonului i-a luat cateva secunde pentru a recunoaste fata si s-a deblocat. Se spune ca metoda functioneaza si cu o imagine alb-negru imprimata. Unii ar putea crede ca nu este atat de usor sa pacalesti sistemul de recunoastere faciala, dar clipul video arata altceva.

CITESTE SI:  Ce startup de jocuri dezvolta discret compania Google

Ar fi fost o poveste cu totul diferita daca smartphone-ul ar fi avut componentele necesare pentru detectarea adancimii si pentru cartografierea 3D a fetei, pe langa doar camera frontala.

Acestea fiind spuse, ar fi in interesul proprietarilor de smartphone-uri sa se bazeze pe metode mai sigure, cum ar fi codul PIN, modelul sau senzorul de amprente daca vor sa se asigure ca absolut nimeni nu intra in dispozitivele lor.

CITESTE SI:  Ce procent din suprafata planetei acopera Google Maps

OnePlus afirma intr-o declaratie ca a proiectat deblocarea prin recunoastere faciala pentru confort si a recomandat intotdeauna oamenilor sa utilizeze celelalte metode de securitate.

“Din acest motiv, Face Unlock nu este activat pentru nicio aplicatie, cum ar fi de banking sau pentru plati. Ne straduim constant sa ne imbunatatim toata tehnologia, inclusiv Face Unlock”, a adaugat compania despre deblocarea sa faciala.