fbpx

VIDEO: De ce camerele DSLR pot fi infectate cu ransomware

De ce camerele DSLR pot fi infectate cu ransomware

Check Point Research informeaza ca unele camere DSLR pot fi infectate cu malware ransomware, la fel ca PC-urile. Desi camerele DSLR nu sunt conectate la internet, acestea sunt totusi vulnerabile la infectarea cu ransomware. Conform cercetatorilor, ransomware-ul pentru aparatele foto DSLR exista. Motivul este faptul ca acestea au un defect.

Cand te gandesti la ransomware, s-ar putea sa te gandesti la PC-uri. Cu toate acestea, dupa cum se pare, acest malware poate infecta, de fapt, nu doar PC-urile, ci si camerele DSLR.

CITESTE SI:  MSI dezvaluie laptopul MSI GT83BT Titan SLI - unul dintre cele mai puternice laptopuri de gaming

Asta conform unor informatii recente de la Check Point Research care a descoperit un potential defect in unele camere DSLR. Potrivit cercetatorilor de la Check Point Research, “Cercetarea noastra arata cum un atacator aflat in imediata apropiere (WiFi), sau un atacator care deja a deturnat PC-ul (USB), poate sa propage si sa infecteze si aparatele foto cu malware. Imagineaza-ti cum ai reactiona daca atacatorii ar injecta ransomware atat in PC-ul tau, cat si in camera ta digitala, blocand toate clipurile si imaginile din aparatul foto pana cand platesti rascumpararea”.

CITESTE SI:  Cum ne poate afecta ireversibil lumina LED, conform unor cercetatori

Poti vedea practic atacul in clipul video de mai jos, in care cercetatorii il demonstreaza pe o camera DSLR. Pentru cei care nu stiu, malware-ul ransomware cripteaza fisierele computerului (si in acest caz aparatului foto), iar atacatorii iti dau cheia de decriptare abia dupa ce platesti o rascumparare.

In trecut, am observat cum unele atacuri cu malware ransomware au infectat intregi sistemele spitalicesti, fortand administratorii sa plateasca rascumpararea.

CITESTE SI:  De ce CEO-ul Rakuten vrea ca toti cei 17.000 de angajati sa invete programare

Compania japoneza Canon a raspuns intre timp la noua stire si a oferit cateva sfaturi despre cum poti preveni sa fie infectata cu acel malware camera ta DSLR, chiar daca compania mentioneaza ca nu exista cazuri confirmate ale acestor vulnerabilitati exploatate in viata reala, pentru a se infecta aparatele foto cu acest malware.

Sursa imagine: Flickr.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *