fbpx

VIDEO: De ce aceasta ciocolata e cu adevarat unica

De ce aceasta ciocolata e cu adevarat unica

Exista diverse tipuri de ciocolata, asa ca ne imaginam ca poate fi dificil pentru companii sa imbie oamenii sa cumpere de la un anumit brand. Acesta e motivul pentru care producatorii incearca sa vina cu arome unice si cu ambalaje atragatoare.

Cu toate acestea, se pare ca oamenii de stiinta au reusit sa creeze o ciocolata atat de unica, inca nici nu e nevoie de ambalaj. Datorita muncii lui Patrick Rühs, Etienne Jeoffroy, Henning Galinski si Anita Zingg, s-a reusit crearea unei ciocolate unice care vine cu o suprafata care isi poate schimba culorile ca un curcubeu, dupa cum poti vedea in clipul video de mai jos.

CITESTE SI:  OpenAI, compania de 1 miliard de dolari a lui Elon Musk a invins un jucator profesionist la un campionat de 24 de milioane de dolari de jocuri video

Desi folosirea colorantilor alimentari nu este tocmai noua, ceea ce face ca aceasta ciocolata sa fie unica este faptul ca cercetatorii au reusit sa obtina acest aspect fara a fi nevoie de ingrediente speciale sau de coloranti alimentari.

Acest lucru presupune imprimarea exterioara a produsului unic cu un model specific care a permis acelor oameni de stiinta sa produca acest produs cu culori in schimbare, ceea ce nu a modificat gustul sau textura ciocolatei in sine.

CITESTE SI:  Cele mai noi kituri AI DIY ale Google vin cu tot ceea ce ai nevoie

Desi oamenii de stiinta nu au dorit sa dezvaluie exact cum au reusit acest lucru, acestia au dezvaluit ca s-au inspirat de la cameleon, a carui piele are structuri microscopice de suprafata care pot dispersa lumina in diferite lungimi de unda.

CITESTE SI:  Galaxy S6 vs iPhone 6 - care smartphone face cele mai bune poze?

Culorile se schimba in functie de unghiul in care ciocolata unica este privita. Nu e clar cand vom vedea acest produs pe piata, dar ne imaginam ca, odata ce va deveni disponibil, nu ar fi surprinzator daca acesta va deveni noua tendinta alimentara pe social media. Ce parere ai despre aceasta ciocolata cu adevarat unica? Ai consuma asa ceva, sau esti ingrijorat in legatura cu acel curcubeu?