VIDEO: Cum sunt robotii de parcare de masini de la un aeroport din Franta

Cum sunt robotii de parcare de masini de la un aeroport din Franta

Dupa cativa ani de testare a robotilor de parcare a masinilor, Stanley Robotics va aduce oficial o flota de roboti la Aeroportul Lyon-Saint-Exupéry din Franta in curand.

Imaginati-va ca nu trebuie sa gasiti un loc de parcare la aeroport atunci cand deja sunteti pe cale sa intarziati pentru zbor. Robotii sunt cei care ar putea fi folositi in acest scop.

Daca se intampla sa folosesti Lyon-Saint-Exupéry din Franta, afla ca robotii sunt folositi acolo pentru a parca masini. Compania Stanley Robotics va furniza dispozitive robotice de parcare pentru acest aeroport din Franta.

CITESTE SI:  Ce zice HTC despre presupusa sa iesire din industria de smartphone-uri

Cei care doresc sa foloseasca acesti roboti din Franta isi pot lasa masinile intr-o cutie dedicata care seamana cu un garaj. Acesta este locul din care unul dintre dispozitivele robotice va lua masina si o va pune intr-un loc disponibil.

La intoarcerea proprietarului, sistemul se va uita la informatiile de zbor pentru a afla cand ar trebui sa fie adusa masina inapoi in cutie.

CITESTE SI:  HTC neaga zvonul privind preluarea companiei de catre ASUS

Deci proprietarul masinii nu trebuie sa astepte sau sa caute un loc de parcare. Acesti roboti din Franta seamana ca niste cutii dreptunghiulare si practic functioneaza ca niste stivuitoare.

Acestia au brate care ridica autoturismele. Se spune ca robotii sunt mai eficienti la parcare decat oamenii, avand in vedere ca compania subliniaza ca pot astfel incapea cu 50% mai multe autoturisme in aceeasi zona de parcare.

CITESTE SI:  De ce jocul mobil Warcraft s-ar putea inspira de la Pokemon GO

Stanley Robotics va acoperi initial 500 de locuri de parcare la acel aeroport din Franta, insa intentioneaza sa deserveasca in cele din urma 6000 de locuri.

Compania nu a spus daca acest serviciu pentru masini va fi oferit si pentru alte aeroporturi de pe glob, dar a efectuat teste la Aeroportul Charles De Gaulle din Franta si la Aeroportul International Düsseldorf din Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *