fbpx

VIDEO: Cum se rezolva cel mai mare cub Rubik din lume. A fost nevoie de 5 zile pentru a gasi metoda de rezolvare

Cub Rubik 17X17x17

Denumit in mod corespunzator Over The Top este un cub Rubik 17 x 17 x 17 de record mondial creat de Oskar van Deventer. Prima data prezentat la New York Puzzle Party Symposium, cubul Rubik greu detine Recordul Mondial Guiness pentru cel mai mare cub Rubik, iar acesta costa aproape 600 de dolari.

Dar, serios, care este rostul cand il poti doar urmari pe Kenneth Brandon, aka RedKB pe YouTube, rezolvandu-l in doar cateva minute datorita minunatei tehnologii de repede-inainte.

CITESTE SI:  De ce extensiile browserului Mozilla Firefox s-au stricat

“Modalitatea prin care rezolvi 17 pe 17 este aceeasi ca si pentru 7 x 7 sau 5 x 5. Daca poti rezolva unul dintre acelea, atunci 17 x 17 nu este atat de greu, dar este foarte, foarte plictisitor” spune Brandon in clipul video pe repede-inainte.

“Felul in care il rezolv este prin folosirea ‘metodei de reducere” si practic reduci cubul la 3 x 3, iar apoi rezolvi acela de 3 x 3″. Asadar, acesta rezolva centrul obiectului, iar apoi el reduce, sau rezolva, marginile, iar rezultatul final este doar un mare cub Rubik 3 x 3 cu un centru urias si margini lungi si subtiri. Urmareste clipul video de mai jos pentru a vedea cum rezolva individul cel mai mare cub Rubik din lume.

CITESTE SI:  Cum s-au defectat boxele inteligente Apple HomePod din senin

Obiectul Rubik din imagine este cel mai mare obiect de acest tip. Acesta are 17 coloane pe fiecare fata, costa 600 de dolari si a intrat in Cartea Recordurilor. Acest obiect Rubik este foarte greu de rezolvat, dar Kenneth Brandon a reusit sa-l rezolve in aproape 8 ore.

CITESTE SI:  VIDEO: Casele imprimate 3D cu costuri mici ar putea fi solutia la lipsa de locuinte

Acesta sustine ca modul de rezolvare al cubului 17×17 este acelasi ca si cel pentru cel de 7×7 sau 5×5, doar ca este mult mai obositor. Pentru a-l rezolva, Brandon a folosit metoda reducerii pe care a descoperit-o in 5 zile.

 

g