fbpx
Cum protejeaza o carcasa geniala telefoanele in cadere

VIDEO: Cum protejeaza o carcasa geniala telefoanele in cadere

Scaparea pe jos a telefonului tau iPhone X de 1000 de dolari poate fi o experienta costisitoare si traumatizanta, dar un student din Germania ar fi gasit solutia la aceasta problema. Philip Frenzel a inventat o noua forma de protectie la cadere a telefoanelor care se numeste AD Case. Este o carcasa.

Cu totii am trait acele momente cand timpul parea ca statea pe loc cand ne uitam la telefoanele noastre scapate de noi si indreptandu-se spre sol in slow motion. Avand in vedere ca smartphone-uri precum iPhone X au preturi de pornire de 1000 de dolari, acest lucru poate fi un moment dureros pentru multi proprietari de smartphone-uri.

CITESTE SI:  Fiecare copil de 7 ani din Marea Britanie va primi un computer Micro Bit din partea BBC

Ei bine, carcasele de smartphone-uri ofera un anumit grad de protectie la cadere, dar Philip Frenzel, student la Universitatea Aalen din Germania, a venit cu un mod mai interesant de a va proteja telefonul, iar acesta ar putea fi mai bun decat ceea ce este deja disponibil.

CITESTE SI:  Ce refresh incredibil de ecran ar putea avea viitoarele iPhone-uri

Cum, va intrebati? Pai, se vor folosi “airbag-uri”. Philip Frenzel a creat o carcasa de telefon care vine cu arcuri incorporate si care imita mai mult sau mai putin modul de protectie al airbag-urilor.

Aceasta carcasa va integra senzori care pot detecta cand telefonul este in cadere, iar apoi aceasta va lansa arcurile care vor ajuta la atenuarea caderii. Cum am spus deja, aceasta modalitate este una mai eficienta decat alte carcase, iar asta pentru ca arcurile vor ajuta la absorbirea si distribuirea impactului.

CITESTE SI:  VIDEO: Samsung dezvaluie puternicul smartphone Galaxy Note 8 in New York

Spre deosebire de carcasele in cazul carora forta ar putea totusi cauza ceva stricaciuni componentelor interne ale telefonului. Cu toate acestea, ramane de vazut daca aceasta carcasa de protectie la cadere va deveni realitate, dar un brevet a fost inregistrat, asa ca presupunem ca va trebui sa asteptam si sa vedem cine va fi interesat sa-l licentieze.