fbpx

VIDEO: Cum ii protejeaza Verizon pe cei care folosesc WiFi-ul public

Cum ii protejeaza Verizon pe cei care folosesc WiFi-ul public

Verizon intra in domeniul serviciilor care ii protejeaza pe cei care folosesc internetul prin retele WiFi publice si sunt ingrijorati ca activitatea lor ar putea fi urmarita.

Compania Verizon din Statele Unite ii scapa pe utilizatori de aceste griji cu propriul sau serviciu VPN care se numeste Safe WiFi. Acesta are doua caracteristici principale: securitate WiFi si blocarea urmaririi de catre reclamele de pe internet.

S-a spus de multe ori ca retelele WiFi publice nu sunt neaparat cele mai sigure. Deci atunci cand le folositi pentru a va conecta la conturile bancare pe internet, este posibil sa nu fie cea mai buna idee.

CITESTE SI:  Cum poti folosi smartphone-urile Android drept chei de securitate pe iOS

Nu e indicat nici sa efectuati tranzactii financiare sau sa accesati documente extrem de importante, pentru ca informatiile pot fi interceptate.

Cu toate acestea, unii care folosesc retele WiFi publice din cand in cand ar putea fi interesati sa afle ca Verizon din Statele Unite a lansat recent un serviciu VPN denumit Safe WiFi care este proiectat pentru a proteja utilizatorii care folosesc retele publice de internet.

CITESTE SI:  Pretul de reparatie a ecranului lui iPhone X te va ului

Potrivit Verizon, Safe WiFi va cripta sesiunile de navigare de internet prin retelele publice folosind “criptare de nivel bancar”. De asemenea, va ascunde adresa IP pentru a va acoperi urmele si pentru a nu se dezvalui informatii private navigand pe internet prin retele publice.

In plus, serviciul VPN al Verizon va oferi utilizatorilor si blocarea reclamelor – care este un alt mod de a va proteja prezenta online, avand in vedere ca unele reclame vin cu functii de urmarire care va urmaresc activitatea pe internet.

CITESTE SI:  Kaspersky isi inchide biroul din Washington DC

Din pacate, aceasta caracteristica de securitate pentru retele publice este disponibila numai clientilor Verizon, iar acestia trebuie sa o adauge la contul lor. Va costa 3,99 dolari pe luna si va acoperi pana la 10 dispozitive pentru un cont. Cei care vor sa se inscrie sau sa afle mai multe, pot intra pe site-ul Verizon pentru detalii.