Cum e prima motocicleta autonoma a BMW care circula fara motociclist

VIDEO: Cum e prima motocicleta autonoma a BMW care circula fara motociclist

Online

Am vazut o multime de masini autonome pana acum. Testele publice sunt desfasurate in multe orase de pe glob, pe masura ce lumea se indreapta catre un viitor in care autoturismele vor putea sa conduca singure, fara sa fie nevoie sa intervenim noi. Acelasi lucru se poate spune si despre motociclete, avand in vedere ca BMW a dovedit acest lucru cu un nou clip video cu autovehiculul sau autonom fara motociclist.

Gigantul auto german BMW nu este prima companie care a prezentat un concept al unei motociclete autonome care este capabila sa se deplaseze fara motociclist.

Yamaha a dezvaluit ceva similar cu Motorbot. BMW a lucrat la tehnologia motocicletelor autonome in ultimii ani si a dezvaluit acum un clip video al unei motociclete R1200GS autonome care circula de una singura pe o pista de teste.

CITESTE SI:  VIDEO: Samsung dezvaluie puternicul smartphone Galaxy Note 8 in New York

Masinile autonome care conduc fara sofer nu arata ciudat, dar aceasta motocicleta BMW cu siguranta arata ciudat. Unele limitari tehnice inca trebuie sa fie depasite.

Autovehiculul BMW nu poate porni de unul singur, asa ca cineva trebuie sa-l porneasca si sa il tina in echilibru pana ce prinde viteza. Odata ce a prins viteza, autovehiculul pe doua roti poate gestiona acceleratia, treapta de viteza, ambreiajul si sa franeze pe cont propriu, in timp ce vireaza dupa analizarea pistei din fata sa.

CITESTE SI:  Ce metoda are tastatura noului MacBook Pro de a respinge praful

BMW a clarificat ca scopul sau nu este de a dezvolta motociclete autonome care circula fara motociclisti. Aceasta platforma va fi practic folosita pentru a intelege dinamica autovehiculului, astfel incat BMW sa poata dezvolta masuri de siguranta pe care sa le ofere pe modelele viitoare.

“In acest proiect, scopul nostru nu a fost sa dezvoltam o motocicleta complet autonoma si automatizata. Vrem sa imbunatatim siguranta motocicletelor. Este dovada ca modelul dinamic care sta la baza este suficient de detaliat pentru a face fata dinamicii de pilotaj, asa ca putem folosi acele cunostinte pentru a dezvolta in continuare sisteme de confort si siguranta”, spune Stefan Hans de la BMW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *