fbpx

VIDEO: Cum e podul din otel imprimat 3D din Olanda

Cum e podul din otel imprimat 3D din Olanda

Creatorii primului pod din otel imprimat 3D denumit pur si simplu “Podul” spun ca acum sunt gata de instalarea podului in Amsterdam, Olanda, dupa evenimentul Saptamana Olandeza de Design care are loc in perioada 20-28 octombrie.

Echipa de la MX3D – care initial a planuit sa construiasca podul din otel in aer peste un canal din Olanda, dar care a optat mai tarziu sa-l construiasca intr-un mediu controlat departe de pietoni – a precizat ca acum sunt gata de instalarea constructiei din otel.

Conceptul de imprimare 3D este unul uimitor. Sa-ti poti imprima creatiile suna grozav, avand in vedere ca imprimarea 3D iti permite sa vii cu tot felul de idei unice care altfel ar fi fost greu de creat normal. Si ar lua mai mult timp.

CITESTE SI:  La ce foloseste ajustarea senzitivitatii la ascultare a boxei inteligente Google Home

De exemplu, in acest an am vazut cum Marina Americana a folosit tehnologia de imprimare 3D pentru a construi cazarme din beton in doar 40 de ore, o sarcina care in mod normal ar fi necesitat 5 zile.

Acum, in Olanda, echipa de la MX3D a anuntat ca podul lor din otel printat 3D este acum gata pentru instalare. Se asteapta ca acesta va fi instalat in Amsterdam, Olanda, dupa Saptamana Olandeza de Design care are loc la sfarsitul acestei luni.

CITESTE SI:  Ce a reusit recunoasterea faciala in Statele Unite recent

In mod interesant, acesta nu este practic primul pod imprimat 3D din Olanda, pentru ca anul trecut a fost imprimat 3D si un pod din beton pentru biciclisti.

Ei bine, acea constructie din otel din Olanda cu o dimensiune de 12 metri nu va fi una obisnuita. Echipa de la MX3D din Olanda a format un parteneriat cu Institutul Alan Turing din Marea Britanie pentru a echipa constructia din otel cu mai multi senzori.

CITESTE SI:  Ce fel de asistent virtual nou dezvolta Facebook

Acesti senzori vor colecta date de pe podul din otel din Olanda, cum ar fi integritatea structurala, traficul si nu numai. Toate aceste lucruri vor ajuta oamenii responsabili de acea constructie din otel imprimat in trei dimensiuni sa monitorizeze orice problema de siguranta. Se crede ca aceste date ar putea fi folosite in viitor pentru proiectarea de constructii similare.