fbpx
VIDEO: Cercetatorii folosesc GTA pentru a invata masinile fara sofer cum sa navigheze

VIDEO: Cercetatorii folosesc GTA pentru a invata masinile fara sofer cum sa navigheze

In timp ce poate joci GTA pentru a fugi dupa oameni pentru distractie, cercetatorii folosesc acum jocul popular pentru a antrena computerele sa navigheze mai bine masinile fara sofer in lumea reala.

In trecut, unii au spus ca jocurile, cum ar fi franciza Grand Theft Auto (GTA) a Rockstar, au promovat violenta.

Cu toate acestea, au existat cazuri in care s-a descoperit ca au dus la niste rezultate pozitive si se pare ca in Germania, cercetatorii de la Universitatea Darmstadt si Intel Labs au folosit practic jocul GTA pentru a invata masinile fara sofer sa navigheze mai bine in lumea reala.

CITESTE SI:  Cat costa cel mai performant supercomputer din lume, Fugaku din Japonia

Potrivit cercetatorilor, in timp ce invatarea masina ar putea fi o metoda preferata de a invata computerele sa faca anumite lucruri, cantitatea de date necesare este imensa, iar uneori datele sunt greu de trimis, tocmai de aceea cercetatorii s-au intors la jocurile video precum GTA in care informatia precum drumurile si obstacolele si obiectele poate fi folosita pentru a substitui versiunile lor real-life.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum iti testeaza o aplicatie anemia cu o fotografie

In unele cazuri, acestia sustin ca datele de la jocuri sunt “aproape la fel bune, sau uneori chiar mai bune”.

Ceea ce au facut cercetatorii a fost sa creeze un software pentru masinile fara sofer care poate identifica obiectele in lumea GTA, cum ar fi diferite obiecte si drumuri si, pe baza acestora, ei pot folosi acea informatie pentru a invata masinile fara sofer diferenta dintre pietoni si alte obiecte in timpul condusului.

CITESTE SI:  De ce cercetatorii dezvolta noi baterii litium-ion care se intaresc la impact

Daca aceasta metoda cu jocul GTA de a invata masinile fara sofer cum sa se conduca singure se va dovedi a fi cea mai eficienta, ramane de vazut, dar aceasta este o abordare interesanta a cercetatorilor.