fbpx

VIDEO: Ce viteza uimitoare permite noul modem 5G Qualcomm X55

Ce viteza uimitoare permite noul modem 5G Qualcomm X55

Compania Qualcomm din Statele Unite a dezvaluit cel mai nou modem 5G de mare viteza al sau, X55. Acesta e modemul 5G de a doua generatie al companiei si succesorul lui X50 care a fost anuntat acum ceva timp. Caracteristicile principale ale lui X55 includ 4G si 5G intr-un singur cip si viteze uimitoare de 7Gbps.

Prima conectivitate 5G mmWave inclusa in majoritatea smartphone-urilor cu tehnologie mobila de a 5-a generatie din 2019 (in Statele Unite) va folosi modemul X50 prezentat in 2016.

CITESTE SI:  Cum poti folosi smartphone-urile Android drept chei de securitate pe iOS

Cu toate acestea, compania a lansat si noul cip Qualcomm X55 la MWC 2019, o versiune de mare viteza care ar trebui sa propulseze majoritatea smartphone-urilor Android de varf din 2020.

Qualcomm X55 de mare viteza va integra si suport 4G LTE, 3G si 2G, spre deosebire de X50. Combinarea celor doua functii (LTE+mmWave) intr-un singur modem va reduce costurile si chiar si consumul de energie.

De asemenea, Qualcomm X55 de mare viteza este construit pe 7nm, spre deosebire de X50 care e construit pe 10nm. Qualcomm X55 vine cu anumite imbunatatiri de comunicatii.

CITESTE SI:  Cum e autobuzul autonom Navya care s-a deplasat pe strazile din Japonia

Intre timp, X50 va fi modemul principal pentru 2019, iar oamenii se vor putea bucura de o viteza mai mare intr-o retea 5G relativ goala care se va aglomera anul viitor.

Exista aproximativ 30 de modele de telefoane cu X50 in lucru astazi. Pentru a insoti anuntul noului modem Qualcomm, compania si-a prezentat si antena de generatie urmatoare, QTM525.

CITESTE SI:  Ce venituri uriase au generat dispozitivele purtabile Apple in doar 3 luni

Desi acesta nu e de obicei cel mai interesant subiect de discutie despre smartphone-uri, noua antena este ceea ce le permite smartphone-urilor 5G subtiri sa functioneze optim.

In multe privinte, antena poate fi un factor limitator pentru modem – amintiti-va scandalul cu antena lui iPhone 4. Cipul 5G Qualcomm X55 de mare viteza va aparea, de asemenea, si in PC-uri si masini. Mai jos puteti vedea promoul oficial.