VIDEO: Ce viteza uimitoare permite noul modem 5G Qualcomm X55

Ce viteza uimitoare permite noul modem 5G Qualcomm X55

Compania Qualcomm din Statele Unite a dezvaluit cel mai nou modem 5G de mare viteza al sau, X55. Acesta e modemul 5G de a doua generatie al companiei si succesorul lui X50 care a fost anuntat acum ceva timp. Caracteristicile principale ale lui X55 includ 4G si 5G intr-un singur cip si viteze uimitoare de 7Gbps.

Prima conectivitate 5G mmWave inclusa in majoritatea smartphone-urilor cu tehnologie mobila de a 5-a generatie din 2019 (in Statele Unite) va folosi modemul X50 prezentat in 2016.

Cu toate acestea, compania a lansat si noul cip Qualcomm X55 la MWC 2019, o versiune de mare viteza care ar trebui sa propulseze majoritatea smartphone-urilor Android de varf din 2020.

CITESTE SI:  Soferii masinilor fara sofer Waymo au preluat cel mai putin controlul asupra lor

Qualcomm X55 de mare viteza va integra si suport 4G LTE, 3G si 2G, spre deosebire de X50. Combinarea celor doua functii (LTE+mmWave) intr-un singur modem va reduce costurile si chiar si consumul de energie.

De asemenea, Qualcomm X55 de mare viteza este construit pe 7nm, spre deosebire de X50 care e construit pe 10nm. Qualcomm X55 vine cu anumite imbunatatiri de comunicatii.

Intre timp, X50 va fi modemul principal pentru 2019, iar oamenii se vor putea bucura de o viteza mai mare intr-o retea 5G relativ goala care se va aglomera anul viitor.

CITESTE SI:  Retragerea lui Galaxy Note 7 ar putea afecta alte proiecte de cercetare si dezvoltare ale Samsung

Exista aproximativ 30 de modele de telefoane cu X50 in lucru astazi. Pentru a insoti anuntul noului modem Qualcomm, compania si-a prezentat si antena de generatie urmatoare, QTM525.

Desi acesta nu e de obicei cel mai interesant subiect de discutie despre smartphone-uri, noua antena este ceea ce le permite smartphone-urilor 5G subtiri sa functioneze optim.

In multe privinte, antena poate fi un factor limitator pentru modem – amintiti-va scandalul cu antena lui iPhone 4. Cipul 5G Qualcomm X55 de mare viteza va aparea, de asemenea, si in PC-uri si masini. Mai jos puteti vedea promoul oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *