VIDEO: Ce vechime ar putea avea o pestera incredibila nou descoperita

Ce vechime ar putea avea o pestera incredibila nou descoperita

Exista numeroase minuni ale naturii pe care oamenii ar trebui sa le exploreze. Dar din pacate, din cauza retelelor sociale si a dorintei de like-uri, au existat numeroase cazuri in care oamenii au distrus natura, lucrari de arta, au profanat artefacte antice si locuri doar de dragul unei fotografii.

Asa ca cercetatorii au fost nevoiti sa recurga la pastrarea unei pesteri uriase si incredibile nou descoperite sub secret. Pentru a impiedica turistii Instagram si alpinistii amatori sa o viziteze.

CITESTE SI:  Cercetatorii au creat o camera flexibila

Dupa cum s-a spus, au existat multe situatii in trecut in care oamenii au distrus natura si lucrari de arta istorica pretioase pentru un selfie, fara sa le pese de semnificatia si impactul lor asupra lumii. Ne imaginam ca asta spera cercetatorii sa evite pentru acea pestera incredibila.

Acestia au descoperit in Clearwater, Canada, o pestera uriasa care are o deschidere suficient de mare pentru a incapea Statuia Libertatii. Intr-o postare pe Canadian Geographic, John Pollack – care este speolog si guvernatorul Societatii Canadiene Regale de Geografie – a spus, “In ceea ce priveste America de Nord, aceasta este o pestera imensa. Este una dintre cele mai mari din Canada si cu siguranta una dintre cele mai spectaculoase”.

CITESTE SI:  Seagate lanseaza SSD-ul lor masiv de 60TB

Pe baza testelor initiale cu un fascicul laser, echipa a estimat ca pestera incredibila are o adancime de circa 137 de metri, dar membrii echipei cred ca ar putea fi mult mai adanca.

CITESTE SI:  Cum ar fi ocolit niste atacatori autentificarea in doi pasi

De asemenea, se crede ca aceasta pestera incredibila are o vechime de zeci de mii de ani si ca pietrele au sute de milioane de ani vechime. Asa ca nu este greu de vazut de ce cercetatorii tin secreta locatia exacta a pesterii – pentru a impiedica hoardele de turisti sa ajunga in zona, sa ia pietre cu ei si sa vandalizeze locul, doar pentru niste like-uri pe Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *