VIDEO: Ce tehnologie neobisnuita folosesc niste drone in misiunile de cautare

Ce tehnologie folosesc niste drone in misiunile de cautare

Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) dezvolta un sistem autonom pentru un grup de drone pentru a colabora la cautarea drumetilor pierduti in paduri.

Cercetatorii spun ca dronele folosesc calcul on-board si comunicatii wireless si ca nu necesita GPS, informeaza site-ul oficial al MIT. Secretul este tehnologia LiDAR, folosita si de masinile autonome.

Conceptul folosirii dronelor pentru a ajuta la cautarea persoanelor disparute nu este ceva nou. Asta pentru ca dronele pot fi folosite cu usurinta si pentru ca pot zbura la inaltimi mari.

CITESTE SI:  Cercetatorii vor sa invete computerele sa detecteze sarcasmul

De asemenea, camerele lor incorporate pot ajuta la reperarea oamenilor care sunt disparuti si cautati. Cu toate acestea, acest lucru nu e intotdeauna eficient, mai ales daca o persoana se pierde intr-o padure deasa in care copacii impiedica acea camera a dronei sa vada si in care GPS-ul ar putea fi dificil de folosit.

Dar cercetatorii de la MIT cred ca au o solutie la aceste neajunsuri, iar asta prin folosirea unei tehnologii similare cu cea a masinilor autonome.

CITESTE SI:  Microsoft taie mii de joburi din vanzari pentru a se concentra mai mult pe cloud

Practic, in cazurile in care GPS-ul nu este prea util, cercetatorii folosesc LiDAR, tehnologie care este capabila sa cartografieze o zona fara sa fie nevoie de GPS.

Utilizarea tehnologiei LiDAR va permite acestor drone MIT sa creeze o harta 3D a zonei, inclusiv copaci, ceea ce ar trebui faciliteze navigarea prin paduri. De asemenea, micile aparate de zbor MIT vor putea informa cand o zona a fost deja acoperita.

CITESTE SI:  Operatorul Verizon din Statele Unite atinge viteza LTE record de 1,07 Gbps

Cu toate acestea, dupa cum subliniaza cercetatorii MIT, exista o limita pentru aceasta tehnologie LiDAR, iar aceea este faptul ca va fi nevoie de o statie la sol pentru fuzionarea hartilor.

Dar cercetatorii MIT spera ca in viitor vor putea proiecta un sistem in care dronele pot comunica unele cu altele wireless pentru a fuziona hartile impreuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *