fbpx

VIDEO: Ce tehnologie de stabilizare duce la clipuri video stabile capturate de drone

Ce tehnologie de stabilizare duce la clipuri video stabile capturate de drone

Dronele ne pot ajuta sa capturam clipuri video uimitoare din aer, dar problema este ca pilotarea dronelor este un pic complicata si trebuie sa ai o buna indemanare de pilot, daca vrei sa capturezi niste clipuri video stabile. Mai mult, vremea nefavorabila iti poate strica planurile si iti poti lua adio de la secvente stabile.

Folosirea de drone pentru a captura clipuri video devine un lucru din ce in ce mai comun in ziua de azi. Datorita accesului facil la micile aparate de zbor de consum, chiar si amatorii pot captura clipuri video uimitoare folosind micile aparate de zbor.

CITESTE SI:  Ce pret are Fujifilm GFX100 - camera mirrorless de 102MP

Cu toate acestea, pilotarea unei drone poate fi complicata, sa nu mai vorbim despre capturarea unor clipuri video stabile. Cu toate acestea, aceasta problema pare sa fie rezolvata de Aeronekt cu tehnologia sa 4D Gravity de stabilizare.

Practic, tehnologia 4D Gravity implica un mecanism de stabilizare care este plasat in mijlocul dronei. Dupa cum poti vedea in clipul video de mai jos, acest lucru ii permite dispozitivului zburator sa zboare oricat de salbatic, in timp ce mecanismul de stabilizare din mijloc mentine pozitia si stabilitatea.

CITESTE SI:  Cum ar putea deveni oamenii telepatici

Acest lucru inseamna ca, in timp ce drona s-ar putea zgaltai din cauza vremii nefavorabile si a vantului puternic, clipurile video capturate ar trebui sa ramana destul de stabile.

De asemenea, se crede ca aceasta stabilizare extrema va imbunatati eficienta energetica si mobilitatea dronei. Desigur, dezavantajul este ca mecanismul de stabilizare determina ca aparatul de zbor sa fie destul de mare si voluminos. Astfel, nu va fi prea usor de transportat.

CITESTE SI:  Statele Unite avertizeaza ZTE sa nu-si repete greseala

Cu toate acestea, presupunem ca, pentru echipele de filmare care carau deja dupa ele dispozitive grele si mari, acest lucru nu ar trebui sa fie o problema. Si nu ar trebui sa fie o problema nici pentru utilizarea industriala.