fbpx

VIDEO: Ce sistem eficient anti-drone are Rusia

Ce sistem eficient anti-drone are Rusia

Unul dintre cei mai mari colaboratori din domeniul apararii din Rusia a primit un brevet de inventie pentru un sistem care poata dobori dronele in timp ce acestea se afla in zbor.

Un clip video incarcat pe YouTube arata drona (care suna ca un fierastrau) din Rusia cum doboara tinte zburatoare, inainte ca aceasta sa aterizeze.

Indiferent de ce zile crezi ca vor exista pentru omenire, viitorul poate fi plin cu lucruri precum aceasta pusca zburatoare controlata de om. Sistemul a fost brevetat de producatorul de aparare Almaz Antey din Rusia.

CITESTE SI:  YouTube a servit anunturi care au deturnat procesoarele pentru a genera moneda virtuala

Almaz Antey este responsabil pentru unele dintre cele mai avansate arme ale Moscovei. Inclusiv rachetele 40N6 pentru sistemul de rachete Triumf, unul dintre cele mai avansate sisteme de rachete din lume.

Almaz Antey, un colaborat de aparare din Rusia care produce sisteme avansate de arme precum racheta Triumf S-400, a creat o drona anti-drone care este practic o pusca zburatoare.

CITESTE SI:  Ce preturi are Lenovo Smart Display cu Google Assistant

Drona din Rusia are o pusca Vepr-12 pe deplin automata si poate dobori tinte zburatoare din cer. Conform stirilor, acest sistem a fost construit la Institutul de Aviatie din Moscova pentru Almaz Antey.

Dispozitivul zburator din Rusia este similar cu cel utilizat pentru minerit si pentru a studia conductele si instalatiile operationale. Aceasta iteratie a dronei este mai mult decat o pusca automata.

Operatorul poarta un vizor si foloseste o transmisie video live pentru a pilota si directiona arma catre tinta. Pusca a fost selectata in detrimentul oricarei alte arme, deoarece tiparul larg de dispersie mareste posiblitatea de lovire a tintei.

CITESTE SI:  VIDEO: S-a aprobat primul sistem de incarcare wireless adevarat, de la distanta

Aceasta drona pusca a fost creata in Rusia in scop demonstrativ, dar cine stie? Poate ca se va decide sa fie si vanduta. A fost lansat un clip video cu acest sistem in actiune, iar acesta arata ca e destul de capabil.