fbpx
Ce pret are robotul Spot al Boston Dynamics, in linii mari

VIDEO: Ce pret are robotul Spot al Boston Dynamics, in linii mari

Boston Dynamics este o companie de robotica (detinuta acum de conglomeratul japonez SoftBank) si e in sfarsit gata sa preia comenzi pentru robotul sau “Spot”.

Oamenii pot intra pe pagina oficiala a produsului companiei Boston Dynamics si sa ceara un astfel de robot. Chiar daca pretul nu-i atrage pe consumatorii obisnuiti, acest produs al Boston Dynamics vizeaza industria de constructii pentru ca acesta sa poata fi folosit pentru a accelera lucrurile intr-un fel sau altul.

Va avea un pret mai mic decat cel al unei masini, dar va fi totusi scump pentru consumatori, dupa cum informeaza IEEE Spectrum. Spot este destul de urmarit pe YouTube, milioane de oameni urmarindu-l.

CITESTE SI:  Baidu va lansa propria masina fara sofer pana la sfarsitul anului

S-ar putea sa nu fie ceva ce si-ar dori o persoana obisnuita in acest moment. Cu toate acestea, odata cu cresterea cererii, pretul lui Spot se va reduce si poate va deveni o achizitie atractiva pentru consumatorii obisnuiti. Unii cred ca acest robot al Boston Dynamics este un cosmar.

CITESTE SI:  CBS incheie intreruperea pentru Dish

Acelor oameni poate li se pare ca Spot arata ca un robot killer (sau atribuit unei sarcini militare). Adevarul e ca fiecare imbunatatire in robotica ne duce cu un pas mai aproape de transpunerea in realitate a subiectului SF “Skynet”. Poate suntem doar paranoici, dar nu asta e ideea.

Deocamdata, robotul Spot al Boston Dynamics are un singur scop: sa fie util in industria constructiilor sau a gazului pentru a-si asuma riscuri pe care oamenii nu si le pot asuma.

CITESTE SI:  Ce pret are batonul super-nutritiv cu 200 de calorii si 27 de vitamine si minerale

Pe langa asta, Spot va fi destul de util si pentru siguranta publica si pentru monitorizare. S-ar putea sa nu fie suficient de practic la pretul sau, dar ar putea fi benefic pentru companiile care doresc sa adauge roboti la forta lor de munca.

IEEE Spectrum a aflat toate detaliile necesare cu privire la pret, API si alti factori. Ce crezi despre robotul Spot al Boston Dynamics? Ai cumpara asa ceva daca ai putea?

Sursa imagine: Flickr.com