VIDEO: Ce preparat culinar poate pregati un robot al Lawson

Ce preparat culinar poate pregati un robot al Lawson

Lantul de magazine Lawson din Japonia a prezentat conceptul de magazine fara angajati umani si un robot planificat pentru viitorul apropiat la cel mai mare targ de electronice din Asia, avand in vedere ca Japonia duce lipsa de forta de munca suficienta.

Restaurantele care folosesc roboti pentru a pregati preparate culinare nu sunt ceva nou. In Japonia, se pare ca si lantul de magazine Lawson are de gand sa-i foloseasca.

Dezvaluit la evenimentul CEATEC 2018, compania a prezentat un robot care are capacitatea de a pregati un fel de chiftele invelite in ceva, in functie de preferintele clientului.

Ei bine, in clipul video de mai jos e clar ca, desi robotii Lawson prezinta avantaje (sunt mai precisi si nu necesita pauze), viteza lor cu care pregatesc chiftele este considerabil mai mica decat cea a unui om experimentat.

CITESTE SI:  LG investeste mult in productia displayurilor OLED pentru a castiga comenzile pentru iPhone

Cu toate acestea, alt avantaj este faptul ca Lawson poate ajuta la reducerea costurilor, avand in vedere ca nu va mai fi nevoie sa angajeze muncitori umani pentru prepararea chiftelelor.

In plus, aceste magazine functioneaza de obicei 24 de ore pe zi, asa ca are perfect logica sa se foloseasca roboti. Ne imaginam ca, daca acest robot de chiftele isi va gasi vreodata calea in magazine, viteza lui va fi imbunatatita.

Dar chiar si asa lent robotul pentru chiftele este un concept destul de cool. Lawson are de fapt planuri chiar mai mari – care merg dincolo de chiftele – pentru ca isi imagineaza un viitor in care poate infiinta magazine care pot fi lasate nesupravegheate.

CITESTE SI:  De ce LG lucreaza deja la tehnologia mobila 6G

Acum cativa ani in urma, Lawson a testat de fapt un sistem automat de casa creat de Panasonic, iar compania spera ca va putea lansa astfel de magazine in Japonia in 2025.

Lawson nu este singura companie care are ideea unor magazine nesupravegheate. Amazon a testat de asemenea ideea unor magazine in care clientii pot intra, cumpara si pleca fara sa fie nevoie sa treaca pe la casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *