fbpx

VIDEO: Ce companie construieste sonda Japoniei pentru Luna

Ce companie construieste sonda Japoniei pentru Luna

O anume companie va fi cea care va construi sonda Japoniei pentru Luna. JAXA (Agentia Japoneza de Explorare Aerospatiala) colaboreaza cu acea companie pentru a construi un rover presurizat.

Sonda cu 6 roti va putea transporta doi oameni pe o distanta uriasa de 10.000 de kilometri. Roverul construit de compania Toyota din Japonia va avea dimensiunea a doua microbuze si 13 metri patrati de spatiu locuibil.

Va ajunge pe Luna in anul 2029 (deci peste 10 ani) inainte de sosirea expeditiei umane si va calatori in mod autonom pentru a intalni oamenii cand ajung si ei.

CITESTE SI:  Louis Vuitton Echo este un dispozitiv de urmarire pentru bagajul tau foarte scump

Toyota este una dintre cele mai cunoscute companii din Japonia. Dupa cum multi stiu deja, Toyota se pricepe sa fabrice masini. Aceasta companie a colaborat cu Agentia Japoneza de Explorare Aerospatiala pentru a construi o sonda autonoma pentru Luna.

Sonda va imbunatati considerabil capacitatea astronautilor de a explora suprafata Lunii. Conform planurilor actuale, aceasta sonda din Japonia este destinata sa ajunga pe suprafata lunara in 2029.

CITESTE SI:  Cum puteti vorbi cu Amazon Echo Show fara controale vocale

Roverul va putea transporta doi oameni pe o distanta de circa 10.000 de kilometri folosind tehnologia celulelor de combustibil a companiei Toyota si energia solara.

Dimensiunea acestei sonde Toyota din Japonia va fi similara cu cea a doua microbuze si va avea un spatiu locuibil de 13 metri patrati. Deoarece este presurizata, astronautii din interiorul roverului isi vor putea da jos costumele spatiale in timp ce conduc pe suprafata Lunii.

CITESTE SI:  Ce pret are Huawei Mate 20 X cu display de 7,2 inci

Roverul celor de la compania Toyota din Japonia va fi trimis pe Luna inainte sa ajunga oamenii si va calatori in mod autonom pentru a-i intalni atunci cand ajung si ei.

Acest lucru e departe de ideea de a avea spatii locuibile pe Luna, dar sonda presurizata a Toyota pentru Japonia va marca o imbunatatire semnificativa a modului in care oamenii pot explora satelitul nostru natural.