fbpx
Ce caracteristica pentru cei cu handicap ar putea primi Netflix

VIDEO: Ce caracteristica pentru cei cu handicap ar putea primi Netflix

Hack Day este un lucru important pentru compania Netflix. Este o sansa de a reuni angajati din toate domeniile pentru a explora idei si caracteristici noi si pentru a experimenta tehnologiile emergente.

In acest an de Hack Day, au fost prezentate hack-uri si caracteristici care variaza de la imbunatatirea produselor pana la imbunatatirea instrumentelor interne ale companiei Netflix.

Pe parcursul anilor, Netflix si-a incurajat dezvoltatorii sa experimenteze diferite modalitati de a interactiona cu platforma. De exemplu, in urma cu cativa ani, compania si-a creat propriul buton “Netflix and chill”, iar acum doi ani a explorat ideea unui magazin video in realitate virtuala unde te puteai “plimba” si sa cauti clipuri video din zilele bune.

CITESTE SI:  Cum a inselat Huawei cu privire la smartphone-ul P30 Pro

Netflix Hack Day din acest an a adus cateva experimente interesante. Unul dintre ele practic utilizeaza tehnologia ARKit a Apple prin folosirea aceluiasi sistem care propulseaza Face ID – sistemul de camera TrueDepth – pentru a permite urmarirea ochiului in aplicatie pentru cei cu handicap.

CITESTE SI:  De ce OnePlus n-a anuntat inca un smartphone pliabil

Conform Netflix, caracteristica (creata de Ben Hands, John Fox si Steve Henderson) a fost conceputa pentru accesibilitate. Multi dintre noi suntem obisnuiti sa avem brate, dar exista unii care nu au sau nu le pot folosi. Vorbim despre cei cu handicap fizic.

Asa ca prin utilizarea urmaririi ochiului, cei cu handicap vor putea naviga in aplicatie. Caracteristica va folosi camera pentru a detecta miscarea ochilor, iar atunci cand detecteaza ca cei cu handicap au petrecut o perioada mai lunga de timp pe o anumita zona a ecranului, caracteristica va presupune ca asta inseamna o atingere.

CITESTE SI:  De ce aplicatia Pokemon GO pentru Apple Watch a fost abandonata

De asemenea, s-a incorporat caracteristica de recunoastere faciala pentru cei cu handicap. Acestea fiind spuse, nu este clar daca aceste caracteristici pentru cei cu handicap vor aparea in aplicatiile Netflix in viitor, dar cei cu handicap spera ca asa se va intampla.