fbpx

VIDEO: Cat de bun e robotul jucator de baschet al Toyota

Cat de bun e robotul jucator de baschet al Toyota

Toyota are un robot jucator de baschet care nu pierde aproape niciodata cand arunca mingea la cos. Aparatul cu inaltime de 207 centimetri a reusit sa bage mingea la cos de multe ori, intr-o demonstratie dintr-o suburbie a orasului Tokio, dar inginerii sai spun ca de obicei e in stare de mai bine decat atat.

Te-ai imaginat vreodata in situatia de a incuraja din tribune un jucator de baschet robot in viitor? Acest lucru se poate intampla, pentru ca un robot poate arunca la cos cu o precizie de aproape 100%.

CITESTE SI:  Ce companie de smartphone-uri are cota de piata mai mare ca niciodata

CUE este un robot umanoid cu inaltime de circa 2 metri de la Toyota. Acesta este capabil sa arunce mingea la cos cu o precizie aproape exacta. AP informeaza ca acesta este capabil sa calculeze o imagine tridimensionala a locului in care este cosul.

Apoi jucatorul de baschet robotizat al Toyota foloseste senzorii de pe trunchi si ajusteaza motoarele din brat si genunchi pentru a arunca din unghiul corect si cu forta corecta.

CITESTE SI:  Ce date biometrice si-a permis TikTok sa colecteze de la utilizatori

Profesorul Oussama Khatib de la Universitatea Stanford spune ca acest robot jucator de baschet al Toyota este capabil sa efectueze activitati complexe care implica utilizarea de senzori si de calcul rapid in timp real.

Acest profesor se refera la toate astea drept “feedback vizual”. Dispozitivul jucator de baschet al Toyota are nevoie de un bun sistem de vedere pentru a arunca, deoarece trebuie sa calculeze traiectoria mingii, iar apoi sa execute aruncarea.

“Toyota aduce capabilitati de varf de perceptie cu capabilitatile de top de control pentru ca robotii sa poate reusi ceva care este cu adevarat o provocare”, spune acel profesor.

CITESTE SI:  De ce va investi MIT intr-un colegiu AI

Cu toate acestea, robotul Toyota este departe de a fura lua locul jucatorului tau preferat de baschet din echipa. Nu poate nici macar sa dribleze ca un jucator normal de baschet, nu este posibil in acest moment. Dar cine stie, poate ca si acest lucru ar putea deveni posibil in urmatorii ani.