fbpx

VIDEO: Caracteristicile de conducere autonoma ale Tesla fac ca unii soferi sa fie neglijenti

Caracteristicile de conducere autonoma ale Tesla fac ca unii soferi sa fie neglijenti

Poate ca ai auzit recent ca Tesla a lansat un update de software pentru Model S care a venit cu noi caracteristici de conducere autonoma pentru masina.

Caracteristicile companiei Tesla sunt colectiv numite “modul Autopilot” si adauga lucruri precum schimbarea automata de banda, control de croaziera bazat pe radar si mult mai multe.

Masina Tesla poate practic sa conduca de una singura cand ai pornit controlul de croaziera, dar avand in vedere ca acele caracteristici permit in esenta conducerea hands-free, unii oameni sunt un pic neglijenti cu acestea pe sosea.

CITESTE SI:  Tesla Model S pierde in fata masinii Chevrolet Bolt intr-un test Consumer Reports

Nu a trecut prea mult timp, iar unii proprietari ai Tesla Model S au incarcat clipuri video in care acestia lauda modul Autopilot al Tesla Model S, in mare parte deoarece este ceva destul de tare.

Setul de caracteristici este tare, dar Tesla vrea ca soferii sa conduca precaut si sa fie atenti, nu neglijenti. Compania Tesla spune ca soferul este la fel de responsabil pentru controlul masinii si pentru masina si ii atentioneaza pe soferi sa aiba mainile pe volan tot timpul.

CITESTE SI:  Elon Musk ne arata intr-un clip video forarea de tuneluri in actiune

Cu toate acestea, in aproape toate clipurile video care au fost incarcate pe Youtube vezi soferi care-si iau mainile de pe volan pentru a demonstra cum masina se poate conduce singura.

In acest clip video, puteti vedea soferul filmand in loc sa conduca si nu observa alarma masinii care il atentioneaza sa preia controlul.

Acesta trebuie sa reactioneze foarte rapid, avand in vedere ca masina face un drift catre stanga pentru a evita un posibil accident.

O simpla cautare pentru “Autopilot video” pe Youtube va afisa mai multe rezultate in care soferii fac aproape acelasi lucru, punandu-se in pericol atat pe ei, cat si pe ceilalti participanti la trafic.

CITESTE SI:  Cum a fost arestat un hot cu ajutorul masinii pe care dorea s-o jefuiasca

Chiar si atunci cand modul de conducere autonoma Autopilot al Tesla este activat, acesta ii aminteste constant soferului sa aiba mainile pe volan, inca nu ne aflam intr-o lume in care masinile pot conduce fara sofer, iar pana ce ajungem acolo cel mai bine ar fi sa pastram mainile pe volan si ochii cascati la drum, nu sa fim neglijenti.

Sursa: thenextweb.com