fbpx
Aplicatia care iti transforma ecranul calculatorului intr-un nivel Mario

VIDEO: Aplicatia care iti transforma ecranul calculatorului intr-un nivel Mario

In cazul in care crezi ca nu prea mai ai multe lucruri de facut pe internet, un dezvoltator de software din Londra a construit o aplicatie desktop care iti transforma ecranul intr-un joc Super Mario Brothers. Micul instalator Mario a captivat generatii de gameri, prima data fiind mare pentru ca era perioada jocurilor video pixelate, iar apoi a trecut la pasuni mai verzi in titlurile pe 16 biti. Apoi, a urmat Nintendo 64, iar apoi platformele GameCube si Wii.

Cine ar putea uita acele aventuri de pe platformele portabile ale Nintendo? Acum, a aparut o noua aplicatie care iti va aminti de perioada aceea.

CITESTE SI:  De ce cofondatorii Instagram ar fi demisionat de la Facebook

Screentendo vrea sa te ademeneasca cu asemenea amintiri in timp ce esti la serviciu. Cum va face asta? Pai, aceasta aplicatie iti va transforma ecranul intr-un nivel Mario de moda veche.

In acest moment, softul Screentendo care iti transforma ecranul calculatorului intr-un nivel Mario se afla inca in faza de dezvoltare. In plus, sa faci sa functioneze aceasta aplicatie pe calculatorul tau nu este o treaba usoara si va trebui sa te dai peste cap daca vrei s-o faci sa ruleze pe un PC.

CITESTE SI:  Cum iti va permite iOS 13 sa asculti cu cineva aceeasi melodie pe casti separate

“Ideea mi-a venit datorita unei conversatii cu un prieten la serviciu – el petrece foarte mult timp holbandu-se la niste grafice care monitorizeaza serverele noastre si am glumit ca intr-o zi voi construi o aplicatie care se va putea suprapune peste acele grafice pentru a le transforma in ceva mai interesant de privit (in timp ce graficele pot fi folosite in continuare). Dupa cateva saptamani am avut un hackday la biroul Songkick unde lucrez (un hackday este atunci cand toti isi petrec ziua lucrand la ce le place) si impreuna am creat ceva care intr-un final l-am numit Screentendo”, a precizat Aaron Randall, ideea din spatele aplicatiei si cel care a inceput Screentendo ca un experiment.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Android Go Samsung Galaxy J4 Core e oficial - specificatii

Din pacate, va dura ceva timp pana sa se incarce si chiar mai mult pentru a procesa imaginea cu nivelul Mario. In plus, in acest moment aplicatia Screentendo care iti transforma ecranul calculatorului intr-un nivel Mario functioneaza numai pe sistemul de operare OS X si sunt necesare abilitati de programare doar pentru a rula aplicatia. Oare ce zic cei de la Nintendo despre asta?