VIDEO: AliPay iti permite sa “Zambesti Ca Sa Platesti” la KFC in China

VIDEO: AliPay iti permite sa "Zambesti Ca Sa Platesti" la KFC in China

S-a zvonit intens ca urmatorul iPhone al Apple va veni cu o noua forma de securitate. In loc sa scaneze amprentele utilizatorului, se spune ca iPhone-ul de urmatoare generatie va avea recunoastere faciala care poate fi folosita pentru a-l autentifica pe utilizator si, de asemenea, pentru servicii precum Apple Pay.

Cu toate acestea, se pare ca Alibaba din China a depasit Apple in acest domeniu. Serviciul de plati AliPay al companiei a lansat o noua caracteristica care le permite clientilor sa efectueze plati folosind recunoasterea faciala.

CITESTE SI:  BlackBerry provoaca Apple la securitatea mobila

Caracteristica AliPay a fost lansata la un restaurant KFC din Hangzhou, China, unde clientii sunt intampinati de un panou care le va scana fata cu scopul de a efectua plati.

Se spune ca este nevoie de doar una sau doua secunde pentru a recunoaste fata utilizatorului, iar mai apoi procesul AliPay este urmat de o a doua verificare trimisa catre telefonul mobil al clientului KFC China.

Potrivit lui Chen Jidong, director al tehnologiei de identificare biometrica de la Ant Financial (compania care opereaza AliPay), “Combinata cu camerele 3D si algoritmul de detectie a fetei, caracteristica ‘Smile to Pay’ poate bloca in mod eficient incercarile de pacalire folosind fotografiile si clipurile video ale oamenilor”.

CITESTE SI:  VIDEO: A aparut primul trailer al filmului lui Steve Jobs

Acesta este un concept AliPay interesant, iar din clipul video de mai jos, pare ca functioneaza destul de bine si fara nicio problema. De asemenea, caracteristica AliPay de la KFC China pare sa poata detecta fata unui client destul de bine chiar daca clientul incearca sa-si schimbe lookul, cum ar fi cu machiaj exagerat, sau daca utilizatorul se afla printre mai multi oameni la KFC China.

CITESTE SI:  VIDEO: Un artist japonez foloseste Microsoft Excel pentru a crea opere de arta uimitoare

Desigur, ar putea exista unii care sunt ingrijorati in legatura cu intimitatea lor cand folosesc recunoasterea faciala a AliPay de la KFC China, dar deocamdata incepe sa para ca recunoasterea faciala ar putea fi urmatorul mare lucru cand vine vorba despre securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *