fbpx

VIDEO: AliPay iti permite sa “Zambesti Ca Sa Platesti” la KFC in China

AliPay iti permite sa Zambesti Ca Sa Platesti la KFC in China

S-a zvonit intens ca urmatorul iPhone al Apple va veni cu o noua forma de securitate. In loc sa scaneze amprentele utilizatorului, se spune ca iPhone-ul de urmatoare generatie va avea recunoastere faciala care poate fi folosita pentru a-l autentifica pe utilizator si, de asemenea, pentru servicii precum Apple Pay.

Cu toate acestea, se pare ca Alibaba din China a depasit Apple in acest domeniu. Serviciul de plati AliPay al companiei a lansat o noua caracteristica care le permite clientilor sa efectueze plati folosind recunoasterea faciala.

CITESTE SI:  Pentru asta vrea Tim Cook sa fie cunoscuta Apple

Caracteristica AliPay a fost lansata la un restaurant KFC din Hangzhou, China, unde clientii sunt intampinati de un panou care le va scana fata cu scopul de a efectua plati.

Se spune ca este nevoie de doar una sau doua secunde pentru a recunoaste fata utilizatorului, iar mai apoi procesul AliPay este urmat de o a doua verificare trimisa catre telefonul mobil al clientului KFC China.

Potrivit lui Chen Jidong, director al tehnologiei de identificare biometrica de la Ant Financial (compania care opereaza AliPay), “Combinata cu camerele 3D si algoritmul de detectie a fetei, caracteristica ‘Smile to Pay’ poate bloca in mod eficient incercarile de pacalire folosind fotografiile si clipurile video ale oamenilor”.

CITESTE SI:  Ce "incredibila realizare de inginerie" ar fi izbutit Apple

Acesta este un concept AliPay interesant, iar din clipul video de mai jos, pare ca functioneaza destul de bine si fara nicio problema. De asemenea, caracteristica AliPay de la KFC China pare sa poata detecta fata unui client destul de bine chiar daca clientul incearca sa-si schimbe lookul, cum ar fi cu machiaj exagerat, sau daca utilizatorul se afla printre mai multi oameni la KFC China.

CITESTE SI:  Unde au avut loc multe plati frauduloase cu carduri de credit prin iTunes

Desigur, ar putea exista unii care sunt ingrijorati in legatura cu intimitatea lor cand folosesc recunoasterea faciala a AliPay de la KFC China, dar deocamdata incepe sa para ca recunoasterea faciala ar putea fi urmatorul mare lucru cand vine vorba despre securitate.

Facebook