fbpx

VIDEO: Acesti roboti au dansat in sincron pentru un record Guiness

Acesti roboti au dansat in sincron pentru un record Guiness

Elon Musk spune ca inteligenta artificiala este o amenintare mai mare decat Coreea de Nord. Bill Gates a indicat ca ar fi necesar pentru companii sa plateasca un impozit pentru fiecare robot, ca si pentru oameni, avand in vedere ca acestea ii inlocuiesc din ce in ce mai mult pe muncitori cu astfel de dispozitive.

Dar evoluarea astfelor de dispozitive nu este chiar atat de rea. Caz elocvent: a devenit posibila o petrecere cu dans a robotilor, ceea ce este captivant de urmarit. Recent, compania chineza WL Intelligent Technology Co. a doborat un record Guiness pentru cei mai multi roboti care danseaza in sincron.

CITESTE SI:  Pentru ce reclame a fost criticata compania Instagram

Daca credeai ca nu stai prea bine cu dansul, pregateste sa te simti mai nasol, pentru ca 1069 de roboti au doborat un record Guiness stabilit chiar anul trecut pentru “cei mai multi roboti care danseaza simultan in sincron” in China.

Dispozitivele se numesc toate Dobi si sunt produse de compania chineza WL Intelligent Technology. Mersul, vorbitul si artele martiale Tai Chi sunt cateva dintre abilitatile lor, pe langa dansul in sincron.

CITESTE SI:  Cum doreste Amazon sa supravietuiasca coronavirusului Wuhan

WL Tech a spus ca echipa a organizat dansul ca si o modalitate de a prezenta tehnologia lor si au fost programate printr-un sistem de control al grupului.

Dispozitivele au fost aliniate si au executat un dans in sincron pentru doborarea recordului Guiness, dar unele s-au rasturnat (sub presiune? agitatie?), asa ca acestea nu au fost incluse in numaratoarea finala.

Totusi, acestia au doborat recordul Guiness anterior de 1007 de roboti dansatori in sincron cu 62, ceea ce este destul de impresionant daca ne intrebati pe noi. Fiecare dispozitiv costa aproximativ 230 de dolari, are 17 articulatii – toate pentru miscare – si cei mai draguti ochi LED. Cand iti imaginezi lista de sarcini pe care robotii le-ar putea efectua in schimb, iti este mai usor sa le apreciezi miscarile lor simple de dans in sincron.

CITESTE SI:  De ce Twitter limiteaza numarul de conturi pe care le poti urmari pe zi