fbpx

VIDEO: Acesta e sunetul roverului Perseverance in timp ce se deplaseaza pe Marte

Acesta e sunetul roverului Perseverance in timp ce se deplaseaza pe Marte

Roverul Perseverance produce valva in timp ce se deplaseaza pe planeta Marte. Agentia spatiala NASA din Statele Unite a lansat o inregistrare audio cu sunetul generat de roverul Perseverance in timp ce se deplaseaza in craterul Jezero de pe planeta Marte.

Sunetul a fost capturat de microfonul sau EDL (Entry, Descent and Landing). Poti asculta rotile lui Perseverance cum se deplaseaza pe suprafata acelei planete, pe langa alte zgomote generate probabil de sistemul sau de mobilitate.

CITESTE SI:  Ce pret are noua boxa inteligenta Huawei

Dupa cum Vandi Verma, inginer senior si sofer de rover in cadrul NASA, a declarat: “Oamenii, cand urmaresc imaginile, nu apreciaza ca rotile sunt metalice. Cand conduci cu aceste roti pe roci, e destul de zgomotos”.

Inregistrarea originala contine un zgomot de inalta frecventa, pe langa sunetele de conducere ale roverului. Desi echipa de inginerie a lui Perseverance inca incearca sa descopere de unde provine sunetul de inalta frecventa, sunt avute in vedere anumite posibilitati.

CITESTE SI:  Cum e noua forma care izoleaza si blocheaza sunetul, creata de cercetatori

Zgomotele ar putea proveni de la sistemul de mobilitate sau din interferentele electromagnetice de la una dintre cutiile magnetice ale vehiculului. Acestea fiind spuse, NASA a lansat, de asemenea, o versiune mai scurta a inregistrarii care filtreaza o parte din zgomot.

“Ascultati asta. Acesta e sunetul generat in timp ce conduc Perseverance prin rocile de pe planeta Marte. Aceasta este prima data cand am capturat sunete in timp ce conducem pe Marte”, conform unui tweet de la agentia spatiala americana.

CITESTE SI:  De ce discurile din vinil depasesc CD-urile

Roverul Perseverance ne-a oferit primele sunete inregistrate pe planeta Marte. Pe langa zgomotul de deplasare, un alt microfon care apartine de instrumentul SuperCam al roverului a inregistrat curentii de aer de pe planeta Marte. Variatiile dintre Pamant si Marte au putut fi descoperite datorita roverului Perseverance. Ce parere ai despre zgomotele generate de acest vehicul pe acea planeta?