fbpx

VIDEO: Acest paianjen robot se transforma intr-o roata care te poate urmari

Acest paianjen robot se transforma intr-o roata care te poate urmari

Daca singurul lucru mai terifiant pentru tine decat un paianjen este un paianjen care te urmareste, poate nu vei vrea sa urmaresti clipul video de mai jos cu cel mai recent robot al Festo.

Folosind opt picioare reconfigurabile, BionicWheelBot in forma de paianjen se poate tari pe sol, dar se poate si transforma intr-o roata, rotindu-se cu o viteza alarmanta. Cineva sa ne dea un ziar gigantic infasurat!

Spre deosebire de creatiile companiei Boston Dynamic, cum ar fi robotii SpotMini si ATLAS – care par a fi special conceputi pentru a speria oamenii, cei ai Festo sunt de obicei mai putin intimidanti: fluturii-roboti care zboara sunt mai mult fascinanti decat infricosatori.

CITESTE SI:  Ce ce pret se vinde robotul Spot al Boston Dynamics

Se pare ca, in viitor, nu numai ca ar trebui sa fim ingrijorati cu privire la robotii care ne pot depasi in gandire, dar si de cei care ne pot depasi in viteza.

Cei de la Festo au dezvaluit de curand cea mai noua creatie a lor care este un robot asemanator unui paianjen si care se poate rostogoli si sa se transforme intr-o roata care te poate urmari.

CITESTE SI:  Cum a reusit o femeie sa-si deblocheze masina Tesla Model 3 folosind bratul

A fost numit BionicWheelBot, un robot-paianjen care a fost inspirat din natura si modelat dupa paianjenul flic-flac care este cunoscut pentru faptul ca se transforma intr-o roata pentru a scapa rapid de pradatori.

Odata cu transformarea, BionicWheelBot in forma de paianjen care se poate transforma intr-o roata va fi ideal cand vine vorba despre deplasarea pe o varietate de terenuri, iar in unele cazuri paianjenul artificial isi poate folosi picioarele pentru a urca pe terenuri dure si sa se transforme intr-o roata atunci cand terenul este mai lin si sa se deplaseze mai rapid.

CITESTE SI:  VIDEO: De ce Apple nu a anuntat ca iPhone 11 straluceste

Aceasta nu este prima data cand vedem roboti modelati dupa animale sau insecte din viata reala. De exemplu, unii dintre robotii Boston Dynamics au fost modelati dupa un ghepard, iar unii dintre cei mai infricosatori au fost modelati practic dupa oameni, unii fiind atat de realisti incat pot juca in propriile filme.

Facebook