fbpx

Versiunea de Windows care a avut ieri cea de-a 35-a aniversare

Versiunea de Windows care a avut ieri cea de-a 35-a aniversare

Una dintre versiunile de sistem de operare Windows a avut ieri, 20 noiembrie, cea de-a 35-a sa aniversare. Deci, acea versiune a fost lansata de compania Microsoft din Statele Unite in 1985. Desi nu prea a fost intampinata pozitiv de critici la acea vreme, acea versiune a fost baza viitoarelor iteratii Windows ale Microsoft.

Nu este o exagerare sa sustinem ca sistemele de operare Win ale companiei Microsoft din Statele Unite sunt unele dintre cele mai omniprezente softuri din istoria lumii.

CITESTE SI:  Ce preturi are masina hibrida Toyota RAV4 Prime

Intr-un moment sau altul, aproape sigur ai petrecut ceva timp cu una dintre versiunile platformei Win. Ieri a fost cea de-a 35-a aniversare a primei versiuni Windows. Windows 1.0 a fost lansata de compania Microsoft din Statele Unite pe 20 noiembrie 1985, insa exista sanse ca nu l-ai utilizat.

A fost intampinat negativ de critici pe vremea sa, in parte pentru Windows 1.0 nu era chiar un sistem de operare, ci mai degraba o interfata grafica pentru MS-DOS a companiei din Statele Unite.

CITESTE SI:  Motivul posibil pentru care Tesla renunta la returnarea masinii in termen de 7 zile de la cumparare

Dar aceasta serie de sisteme de operare a evoluat, de la Win 95 si XP pana la versiuni precum Vista, ME si Win 8. Nu fiecare versiune a fost un blockbuster, dar existand peste 1 miliard de dispozitive care ruleaza Windows 10, acest sistem al companiei Microsoft din SUA ramane principala platforma de calcul personala.

Sigur, dispozitivele mobile ar putea fi viitorul, cu peste 2 miliarde de dispozitive Android active. Insa PC-urile traditionale nu vor disparea prea curand si cu siguranta sistemul Win 10 al Microsoft va continua sa fie utilizat si in anii urmatori.

CITESTE SI:  De ce compania Uber a pierdut 5 miliarde de dolari

Ce parere ai despre Windows 1.0 care a avut ieri cea de-a 35-a sa aniversare? Ai folosi un astfel de “sistem de operare” de la compania Microsoft din Statele Unite in ziua de azi? Macar de curiozitate, pentru ca in ziua de azi nu mai este util.