fbpx

Verdictul pe care Apple il doreste anulat

Verdictul pe care Apple il doreste anulat

Compania Apple din Cupertino, Statele Unite, a fost implicata in ultimii ani intr-un proces. O anumita companie a intentat un proces impotriva Apple, iar recent juriul a decis in defavoarea companiei din Cupertino, ceea ce inseamna ca trebuie sa plateasca niste bani. Acum compania din Cupertino incearca sa anuleze verdictul.

In trecut, au aparut o multime de procese cu brevete, acestea fiind uneori intentate de troli. Adica trolul, o companie care detine un brevet care este vag asemanator cu o tehnologie sau un produs folosit de o alta companie, intenteaza un proces companiei respective pentru o presupusa incalcare de brevet.

CITESTE SI:  Magazinele Apple din China vor accepta platile mobile folosind Alipay

Scopul trolilor e de a le determina pe acele companii sa solutioneze judecata mai devreme (printr-o plata) in loc sa fie necesar un proces lung si anevoios.

Unul dintre cele mai notabile procese din ultimii ani este cel dintre Apple si VirnetX. Compania VirnetX sustinea ca compania din Cupertino i-a incalcat un brevet.

CITESTE SI:  Ce sistem monitorizeaza coronavirusul, dar mentine confidentialitatea oamenilor

Acest proces a fost initial intentat in 2014 si, mai recent, compania VirnetX a avut sorti de izbanda, pentru ca un verdict al juriului a impus ca Apple sa plateasca catre VirnetX 502,8 milioane de dolari.

In mod nesurprinzator, Apple nu este incantata de acest verdict si, desi compania din Cupertino are suficienti bani, asta nu inseamna ca e dispusa sa se departa de atatia bani.

Asa ca, potrivit unei stiri de Law360, compania sfatuieste acum un judecator federal din Texas fie sa anuleze verdictul, fie sa se intenteze un nou proces.

CITESTE SI:  Cum arata fotografia capturata de iPhone pentru coperta unui reviste

Compania sustine ca niciun juriu rezonabil nu ar fi decis plata unei astfel de sume. Nu e clar daca judecatorul din Texas va decide anularea verdictului pentru Apple.

Dar o jumatate de miliard de dolari este o suma imensa, chiar si pentru o companie bogata precum Apple, asa ca nu e surprinzator ca compania exploreaza modalitati de a anula verdictul.

Facebook