fbpx
Veniturile record ale Facebook, in ciuda functiilor de confidentialitate iOS

Veniturile record ale Facebook, in ciuda functiilor de confidentialitate iOS

Conform unei noi stiri, compania Facebook din Statele Unite a inregistrat venituri record in trimestrul 2, in ciuda faptului ca compania Apple din Statele Unite a lansat noi functii de confidentialitate pe iOS.

Acum ceva timp in urma, compania Apple din Statele Unite a lansat un nou update pentru iOS, update care a implementat in iOS o functie de confidentialitate care le oferea utilizatorilor optiunea de a decide daca sa permite aplicatiilor sa fie capabile de tracking.

CITESTE SI:  Motivul posibil pentru care multe conturi Apple ID au fost blocate

Fiind de acord cu tracking-ul, datele utilizatorilor iOS pot fi folosite pentru a vinde reclame personalizate si targetate. Desigur, majoritatea oamenilor ar dezactiva folosirea datelor lor, iar aceasta a fost una dintre ingrijorarile companiei Facebook.

Compania Facebook din Statele Unite credea ca o astfel de functie de confidentialitate iOS i-ar putea afecta afacerea, aceasta bazandu-se pe anunturi. Dupa cum se pare, ingrijorarea nu era justificata.

CITESTE SI:  Ce aplicatii a retras Apple din App Store in China si de ce

Asta pentru ca, conform celor mai recente date financiare ale Facebook, compania FB din Statele Unitew a inregistrat de fapt venituri record din anunturi. Pentru al doilea trimestru al anului 2021, FB a reusit sa genereze din anunturi 28,6 miliarde de dolari.

Aceasta e, de fapt, o crestere de 56% a veniturilor fata de aceeasi perioada a anului trecut. Ceea ce inseamna ca veniturile Facebook sunt un record trimestrial absolut.

CITESTE SI:  Apple patenteaza un MacBook cu capabilitati celulare

Cu toate acestea, Facebook e prudenta si i-a instiintat pe investitori ca urmatoarele luni ar putea fi cu obstacole. Potrivit directorului financiar al FB, David Wehner: “Prognozam o crestere a veniturilor din anunturi in 2021, in pofida unor restructurari de reglementare si de platforma, in special actualizarile recente ale iOS care s-ar putea sa afecteze veniturile FB in trimestrul 3 intr-un mod mai drastic comparativ cu trimestrul 2”.