fbpx

Vei putea viziona clipuri video TikTok si Instagram pe acest motor de cautare

Vei putea viziona clipuri video TikTok si Instagram pe acest motor de cautare

Potrivit unei noi stiri de TechCrunch, utilizatorii de internet vor putea viziona clipuri video de pe TikTok si Instagram pe un anumit motor de cautare. Practic, acele clipuri vor putea fi redate in browser pe acel motor de cautare, fara a fi necesar ca utilizatorii sa lanseze aplicatiile TikTok si Instagram.

S-ar putea ca in curand sa poti viziona clipuri video Instagram si TikTok fara a lansa aplicatia relevanta. TechCrunch a confirmat stirile de la Brian Freiesleben, Search Engine Roundtable si de la altii, conform carora Google testeaza o functie care evidentiaza filmulete Instagram si TikTok intr-un carusel “Short Videos”.

CITESTE SI:  VIDEO: Google Play Protect va duce la dispozitive Android mai sigure

Cautand anumiti termeni pe motorul de cautare Google, vor aparea miniaturi pentru clipuri video gazduite sau care pot fi redate in browserul de internet, nu in acele aplicatii.

Google a declarat pentru TechCrunch ca programul pilot este o functie limitata timpurie care nu va aparea pentru fiecare interogare de cautare. Functia pentru TikTok si Instagram e disponibila fie prin browser, fie prin aplicatia de cautare Google de pe Android si iOS.

CITESTE SI:  Cu ce alt sistem de operare ar putea inlocui Android compania Google

Compania nu a dezvaluit daca sau cand se va extinde caruselul si pentru alte interogari si utilizatori. Compania Google indexeaza clipuri video de ani de zile, dar de obicei s-a concentrat pe site-uri video dedicate (si adesea orientate catre desktop) precum YouTube.

Acest test pentru TikTok si Instagram se adreseaza in mod expres utilizatorilor social media. Nu este o idee surprinzatoare din partea motorului de cautare. Daca ai la dispozitie o modalitate convenabila de a reda un clip video social in browserul tau sau in aplicatia de cautare, este mai probabil sa ramai pe paginile motorului de cautare Google decat sa parasesti Google pentru aplicatiile TikTok si Instagram. De asemenea, tie ca utilizator iti poate economisi timp si iti permite sa vizionezi clipuri video pe care altfel le-ai omite.