fbpx

Valve incearca sa franeze jocurile Steam in a fi vandute in afara Steam

Valve incearca sa franeze jocurile Steam in a fi vandute in afara Steam

Platforma Steam a Valve gazduieste multe jocuri si, desi unii ar putea crede ca Valve monopolizeaza piata, in acelasi timp unii ar putea spune ca platforma ajuta prin adunarea lucrurilor la un loc.

De asemenea, Steam este o platforma prin care prietenii se pot juca impreuna, analiza jocuri si asa mai departe. Cu toate acestea, Valve are o problema, si anume ca unii dezvoltatori de jocuri vand jocuri Steam in afara Steam.

Desi dezvoltatorii au dreptul de a-si vinde propriile jocuri pe alte platforme, Valve are o problema cu dezvoltatorii care vand jocuri cu acces Steam in afara platformei.

CITESTE SI:  Google ar putea prelua pentru 1,1 miliarde de dolari echipa de smartphone-uri a HTC

Pentru a combate aceste vanzari, Valve nu va mai executa in mod automat solicitarile de chei de la dezvoltatorii de jocuri, iar compania spera ca astfel aceste activitati vor fi reduse.

Intr-o postare publicata de angajatul Valve, Sean Jenkin, “Daca refuzam cheile pentru loturi normale de utilizare, probabil este din cauza faptului ca vanzarile tale Steam nu reflecta o nevoie a numarului de chei pe care tu le distribui si probabil ceri mai multe chei pentru ca oferi optiuni mai ieftine in afara Steam si totusi noi platim pretul. Asa ca, la un moment dat, incepem sa decidem ca valoarea pe care o aduci tu pentru platforma nu merita pretul platit pentru noi”.

CITESTE SI:  De ce utilizatorii Android din Europa vor fi intrebati ce browser vor sa foloseasca

Practic, ceea ce incearca unii dezvoltatori este faptul ca acestia iau acele chei si le vand pe alte site-uri, cum ar fi pachete de site-uri web la un pret mai redus si, avand in vedere ca Valve nu primeste o parte, compania in mod clar nu este prea incantata.

CITESTE SI:  Ce dispozitiv legat de TV va lansa Facebook, probabil

Desi acest lucru in mod clar afecteaza dezvoltatorii, pe partea consumatorilor acest lucru poate insemna ca ne putem astepta la mai putine chilipiruri/pachete de la site-urile terte in viitor.