fbpx

Va vinde sau nu Apple cipurile sale altor companii?

Va vinde sau nu Apple cipurile sale altor companii

Dupa cum s-a confirmat pana acum, compania Apple din Statele Unite renunta sa mai foloseasca cipuri Intel pentru Mac-urile sale, alegand in schimb sa dezvolte propriile sale procesoare. Unii s-au intrebat daca Apple va vinde aceasta tehnologie de procesoare altor companii, la care Tim Cook a oferit un raspuns destul de vag.

Compania din Statele Unite isi produce propriile cipuri pentru a le folosi in computerele sale Mac. Cu toate acestea, acest lucru ridica o intrebare interesanta, deoarece, daca cipurile Apple vor putea rivaliza cu cipurile Intel sau chiar sa le depaseasca, ar avea Apple in vedere sa vanda tehnologia sa de procesoare altor companii care doresc ceva similar?

CITESTE SI:  Xiaomi va produce propriile cipuri

Se pare ca nu, dar compania din Statele Unite nu se opune total ideii. In cadrul unui eveniment al companiei americane, CEO-ul Tim Cook al companiei a fost intrebat daca are in vedere sa vanda cipurile Apple altor companii, la care Tim Cook a raspuns: ” Nu doresc sa ofer un comentariu pentru totdeauna, dar suntem o companie de produse si ne place sa cream totul”.

CITESTE SI:  Cand isi va lansa Huawei cipurile 5G comerciale

Tim Cook a elaborat ulterior motivul pentru care compania din SUA a renuntat la Intel. “Daca putem detine experienta utilizatorului in acest mod, obiectivul nostru este sa incantam utilizatorul. Iar acesta este motivul pentru care producem cipurile Apple Silicon, pentru ca putem crea niste produse pe care nu le-am fi putut crea altfel. Acesta este punctul nostru de vedere”.

CITESTE SI:  Ce reclame ar putea bloca viitoarele versiuni Chrome ale Google

Pana in prezent, in afara de anumite aplicatii si servicii, compania din Statele Unite si-a pastrat tehnologia numai pentru sine. Acest lucru face ca produsele companiei Apple sa fie unice. Acestea fiind spuse, se spune ca conglomeratul Samsung din Coreea de Sud doreste ceva destul de similar, si anume sa ofere cipuri mobile Exynos pentru PC-urile Windows.