fbpx

Utilizatorii Facebook din aceasta tara nu vor mai putea vizualiza si distribui stiri

Utilizatorii Facebook din aceasta tara nu vor mai putea vizualiza si distribui stiri

Compania Facebook din Statele Unite – care opereaza reteaua sociala – a anuntat ca a interzis utilizatorilor dintr-o anumita tara sa vizualizeze si sa distribuie stiri pe platforma sa. Motivul este o anumita lege propusa in acea tara. Prin urmare, utilizatorii Facebook din respectiva tara nu vor mai putea vizualiza si distribui stiri.

Australia incearca in prezent sa adopte o lege prin care sa oblige site-uri precum Facebook si Google sa plateasca editorii pentru a le folosi postarile editoriale.

CITESTE SI:  Cum functioneaza dispozitivul care aduce dronele neautorizate inapoi pe sol

Din pacate pentru australieni, se pare ca Facebook nu e interesata de asta, asa ca aceasta companie a interzis utilizatorilor din Australia sa vizualizeze si sa distribuie stiri pe platforma sa.

Potrivit Facebook, legea esueaza in a pricepe modul in care functioneaza serviciile sale si, prin urmare, a decis sa restrictioneze postarea articolelor legate de continut editorial de la utilizatorii si publicatiile din Australia.

“Din pacate, acest lucru inseamna ca oamenii si organizatiile de presa din Australia sunt acum restrictionate in ceea ce priveste postarea de linkuri de stiri si distribuirea sau vizionarea de continut de stiri australian si international pe Facebook. La nivel global, postarea si distribuirea linkurilor de continut editorial de la utilizatorii si editorii australieni sunt, de asemenea, restrictionate”.

CITESTE SI:  Care este primul smartphone ZTE de dupa interdictia Statelor Unite

Acest lucru nu are un impact doar pentru postarea/ distribuirea de stiri, ci si pentru vizualizarea de stiri de catre utilizatorii de Facebook din Australia, chiar daca acel continut este postat de cineva dintr-o alta tara.

CITESTE SI:  Google: Ca parolele, intrebarile de securitate nu sunt foarte sigure

De asemenea, Google a instiintat anterior guvernul australian ca ar putea elimina functia de cautare pentru utilizatorii din Australia din cauza legii propuse. Cu toate acestea, in cazul Google, aceasta companie pare sa fi ajuns la un fel de acord cu anumiti editori australieni, precum News Corp., The Australian, Nine Entertainment si asa mai departe.