fbpx

VIDEO: USB Killer poate praji componentele interne ale PC-ului tau

USB Killer poate praji componentele interne ale PC-ului tau

Stick-urile USB au fost mult timp un mecanism pentru furnizarea de malware catre utilizatorii de PC-uri nebanuitori.

Un stick USB haplea, de exemplu, a fost modalitatea prin care Statele Unite si Israelul au infectat fabrica de imbogatire a uraniului Natanz din Iran cu viermele Stuxnet.

Iar, in caz ca credea cineva ca atacurile cu stick-urile au devenit invechite, acestia se inseala foarte mult.

Avand in vedere ca stick-urile sunt conectate tot timpul la PC-uri multiple, este de obicei o idee buna sa ne asiguram ca nu iau vreun virus.

CITESTE SI:  Cum au accesat atacatori cibernetici din Coreea de Nord reteaua de bancomate din Chile

Cu toate acestea, se pare ca in cazul USB Killer, nici chiar cel mai puternic soft antivirus de PC nu va putea sa-l opreasca, avand in vedere ca Killer  are abilitatea de a praji la propriu maruntaiele PC-ului tau, facand din desktop-ul sau laptopul tau sa ramana doar o bucata de plastic si metal care arde mocnit.

Acest lucru se datoreaza unui cercetator ascuns sub denumirea de Dark Purple. Ceea ce a facut acesta a fost sa creeze un stick Killer care poate sa prajeasca componentele hardware interne ale PC-ului tau, iar asta nu prin instalarea de virusi, ci prin furnizarea unui val (crestere brusca) de electricitate negativa de 220 de volti in interiorul portului USB la care este conectat, Killer-ul prajind practic componentele interne si facand ca PC-ul sa inceteze sa functioneze.

CITESTE SI:  VIDEO: Clientul desktop Steam avea un bug care a existat de 10 ani

Ceea ce este inspaimantator este faptul ca USB Killer pe pentru PC nu arata prea diferit pe dinafara fata de majoritatea stick-urilor, ceea ce inseamna ca oricine cu intentii bolnave ar putea foarte usor sa produca niste stricaciuni destul severe fara a spune sau avertiza pe cineva.

CITESTE SI:  La ce procesoare renunta Intel dupa doar 2 ani

USB Killer-ul anterior trage energie din porturi folosind un converter DC la DC pana ce ajunge la o tensiune negativa de 100 de volti, dupa care toata energia era apoi redirectionata catre PC de mai multe ori pana ce componentele se prajesc.

Exista sanse ca a doua generatie a USB Killer sa functioneze in mod similar, dar ar putea fi mai eficienta. Pentru a vedea USB Killer in actiune, poti urmari clipul video de mai jos.